Yolların kesişme noktasındaki Afyonkarahisar’da bu kış aşırı kar yağışı nedeniyle yolların sık sık kapanması yetkilileri harekete geçirdi. İl Özel İdaresi'ne toplam 9 milyonluk yatırımla 16 adet iş makinesi alındı. İş makineleri Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı bir törenle hizmete sunuldu.

Afyonarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, alınan araçlar sayesinde önümüzdeki kış ayında daha etkin bir mücadele sergileyeceklerini söyledi. Sel, bu sene çetin geçen kış ayı nedeniyle yollarda kar kürümede ciddi sıkıntı çektiklerini belirterek, 7 adet greyder, 7 tane ekskavatör ve iki adet Bekoloder olmak üzere toplam 16 adet iş makinesinin 5 milyon liraya satın alındığını kaydetti. Sel, ayrıca 4 milyon liraya alınacak olan vidanjör, treyler, dorse , kamyonlarla birlikte toplam araç parkurunun 9 milyon liraya malolacağını anlattı.
Sel, daha önceki araçların eski olduğundan dolayı hizmet vermede sıkıntı çektiklerini belirterek, yeni araçlarla daha etkin mücadele vereceklerini dile getirdi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da, ülkenin kalkınıp gelişmesiyle insanlarında kalkındığını, köylerde asfaltın, kaldırımın hayalken, son 10 yılda bunların tamamen gerçekleştiğini söyledi. Balkanlıoğlu, günümüzde artık şehirde ne varsa köyde onun olduğunu belirterek, "Köylerimiz artık bir belediye gibi oldu her şey modernize oldu. Bunun için 11 milyon lira aktarılarak köylerin alt yapı sorunu çözüldü." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da eskinden bütün bu işlerin merkezden Ankara’dan görülmeye çalışıldığını ve bunun için hiçbir işlerin görülmediğini söyledi. Eroğlu, kendi dönemlerinde yeni bir yapılanmaya gidilerek bütün bu kaynakların İl Özel İdareleri'ne aktarıldığını kaydetti. Afyonkarahisar’a her türlü desteği verdiğini ifade eden Eroğlu, köylerin kanalizasyonu için 11 milyon lira para ayırdıklarını, belediyelere de 111 milyon lira para aktardıklarını anlattı.

"İÇME SUYUNDA KESİNTİ İÇİN YAPTIRIM UYGULANACAK"

Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da yaşanan su kesintisiyle ilgili olarak ta merkeze 40 kilometre uzaklıktan suyu getiren boruda patlama meydana geldiğini, su hattının bazı noktalarını çelik yedek boru ile döşediklerini, tamamının çelik yedek borulu olması için talimat verdiğini belirtti.

Eroğlu, ''Yedeğin yedeğini yapacağız, hemşehrilerimizi bir gün dahi susuz bırakmaya niyetimiz yok. Bir iki gün susuz kaldıkları için, hemşehrilerimden özür diliyorum. Borular müteahhit tarafından 5 yıl garantili döşenmişti, ona da gereken yaptırım uygulanacak. Su kesintisini bazı muhalefet parti milletvekilleri eleştiriyor, sormak lazım, 'kendileri görevde oldukları dönem vatandaşlara arsenikli suyu nasıl içirdiniz? diye.'' dedi.
Kaynak: cha