Adana'da bazı sendika, dernek ve sivil toplum kuruluşu üyeleri merkez Çukurova ilçesindeki Kenan Evren Bulvarı'nın adının 'Demokrasi Bulvarı' olarak değiştirilmesi için eylem yaptı.
Kenan Evren Bulvarı'ndaki eylemde konuşan Sözcü Münir Korkmaz, 32 yıl önce yaşanan 12 Eylül darbesinde generallerin defalarca yaptıkları gibi halka silah çevirdiklerini hatırlatarak, "Tüm toplumu teslim almak isteyerek, sömürü ve soygun düzeninin bekçisi olduğunu bir kere daha gösterdiler." dedi.
Yıllar geçmesine rağmen darbe ortamında yaşananların hafızalarda hala tazeliğini koruduğunu ve o dönemde açılan yaraların da henüz kapanmadığını söyledi. Şartların olgunlaşması için kanlı tertipler içine girenlerin yıllar sonra kamuoyunu hazırladıklarını itiraf ettiklerini dile getiren Korkmaz, "Bugün burada 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren adı verilen bulvarda bu utançtan kurtulmak isteğimizi bir kere daha haykırmak için bulunuyoruz. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi ilk kez 2007 yılında dile getirdiğimiz bulvarın ismi 'Demokrasi' olsun talebimizi yerine getirmedi, bu ayıptır." diye konuştu.
Korkmaz, isim değişikliği konusunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne dava açtıklarını bunun da takipçisi olduklarını sözlerine ekledi. Eylemciler daha sonra olaysız dağıldı.
Kaynak: cha