‘Adalet Talebimiz Var İmza İnsiyatifi’, Hrant Dink cinayetiyle ilgili Devlet Denetleme Kurulu (DDK)’nu harekete geçiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret edecek. Yargının, DDK raporunun işaret ettiği alanlarda hiçbir ilerleme kaydedemediğini savunan insiyatif üyeleri, Gül’den konuyu tekrar kamuoyu gündemine getirmesini isteyecek.

‘Adalet Talebimiz Var İmza İnsiyatifi’ sözcüsü Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kendilerini yarın 16.00’da, Tarbya Köşkü’nde kabul edeceğini söyledi.

Dink cinayetinin ardından emniyet güçlerinin olayın üstüne gitmesiyle kamuoyunda büyük beklenti oluştuğunu belirten Gergerlioğlu, 5 yılın sonunda davanın sadece tetikçilerin yargılandığı, büyük bir hayal kırıklığına dönüştüğünü dile getirdi. Cinayetin son derece komplike, derin ve karanlık güçlerin organize ettiği bir eylem olduğunu ifade eden Gergerlioğlu, “Karanlık güçler bir taşla bir çok karanlık oluşturmaya çalıştı. Bunun üzerine gidildi. Dink ailesi avukatlarıyla konuştuk, iyi bir hava olmasına rağmen dava sonucunda maalesef sadece tetikçilerin üzerine yüklenen bir sonuç çıktı.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Gül’ün cinayetin ardından DDK'ya hazırlattığı raporun çok önemli olduğunu belirten Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanlığı’nın hazırladığı net ve titiz bir çalışma ürünü olduğunu aktardı.

'DDK RAPORU YARGIYA GÖREVİNİ HATIRLATIYOR'

Raporda nazik bir dille yargıya görevinin hatırlatıldığını ifade eden Gergerlioğlu, “Bu davanın böyle bitmesi adeta bir hukuk cinayetidir. O tarihten itibaren ne idari makamlardan ne de yargıdan bir hareket görmüyoruz. Hiçbir hareket yok. Yeniden bir idari soruşturmanın başlatılması, yeniden bir yargı süreci gerekiyordu. Bunun yapılmaması için hiçbir neden yok.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'den konuyu tekrar gündeme getirmesini isteyeceklerini ifade eden Gergeriloğlu, “Bizim isteğimiz bu konuda bir sivil baskı oluşturmak. Hrant Dink Müslüman ve Türk olmasa da onun uğradığı zulme karşı bir çaba göstermek hepimizin vazifesi. Bu nedenle biz Restbet konuyu hassasiyetle takip ediyoruz.” dedi.

‘Adalet Talebimiz Var İmza İnsiyatifi’ üyelerinden Cemal Uşşak da çabalarından dolayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e teşekkür etmek istediklerini belirtti. DDK’nın kapsamlı raporunda bir çok araştırma alanına işaret ettiğini ancak buna rağmen yargıda ve idari birimlerde en ufak bir gelişme olmadığını ileri süren Uşşak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den kamuoyunun vicdanını tatmin etmeyen karar süreciyle ilgili yeniden insiyatif almasını isteyeceklerini söyledi.

Uşşak, Dink ailesiyle de zaman zaman görüştüklerini, en son Hrant Dink’in kardeşi Orhan Dink ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: cha