Yalova'da annelerini trafik terörüne kurban veren iki genç, hem 'annelerinin ölümüne sebep olanlara' hemde 'trafik terörüne' karşı mücadele ediyorlar.

Geçtiğimiz yıl kasım ayında Yalova'nın Çınarcık ilçesinde Semra Gittiler(45), üzerinde sahte plaka bulunan trafikten men edilmiş Alican K'nın kullandığı kamyonun çarpması sonucu yaşamını yitirmişti. Kaza sonrasında savcılığa suç duyurusunda bulunan Semra Gittiler'in ailesi, kazadan birkaç dakika önceki güvenlik kamerası görüntülerine de ulaşmıştı. Kaza sonrası tutuklanan araç sürücüsü Alican K.(19) çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Annelerini trafik kazasına kurban veren Ender ve Derya Açar, bir dedektif gibi çalışarak kazaya ilişkin topladıkları delilleri adli makamlara teslim ettiler. Annelerini öldüren suçlunun dışarıda bulunmasını hazmedemediklerini söyleyen Derya Açar yaptığı yazılı açıklamada, '' Bugün tam 9 ay 11 gün melek anneciğimi trafik terörüne kurban vereli, dile kolay çocuk olsa dünyaya gelirdi. Kızını gelinlikler içinde görme hayaliyle yanan daha 48'inde cıvıl cıvıl gencecik bir annenin katli. Evlendim ama anacığım yanımda olamadı. Toplum zararlısı insanların ellerini kollarını sallaya sallaya gezmeleri , yemeleri, içmeleri, gülmeleri! Hayat onlar için devam ediyor, ateş düştüğü yeri yakıyor!."

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a seslenen Derya Açar, "Bir insanın hayatını sonlandırmanın cezası 2-5 yıl olupta 2 ayda salıverilmemeliler. Neden kanunlarda bir düzenleme ile trafik kazalarının cezalarını yada yaptırımlarını ağırlaştırmıyorsunuz? Daha kaç kurban vereceğiz ? Kaç Semra gidecek?" diye konuştu.

Kaynak: cha