Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Senatosu, son dönemlerde artan terör olaylarının, üniversite camiasını derinden üzdüğünü belirtti.

        
        AGÜ Senatosu'ndan yapılan açıklamada, terör olaylarının ülkenin bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik olduğunun açıkça anlaşıldığı ifade edildi. Açıklamada, bu tür hain saldırılar için eylemcileri maşa olarak kullanan şer odaklarının emellerinin milletin her zamanki soğukkanlı ve sağduyulu davranışları sayesinde bertaraf edileceğine ve ülkenin bütünlüğünün, birlik ve beraberliğinin bozulmasına imkân verilmeyeceğine inanıldığı vurgulandı.

        Birlik ve beraberlik mesajları verilen açıklamada şöyle denildi: “5 Ağustos’ta Hakkâri’nin Çukurca ilçesine bağlı Geçimli Karakolu’na yapılan, 8 şehit verdiğimiz hain saldırı, üniversite camiamızı derinden üzmüştür. Terör olaylarının ülkenin bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik olduğu tarafların kışkırtılmaya çalışılmasından açıkça anlaşılmaktadır. Milletimizin her zamanki soğukkanlı, sağduyulu ve metanetli davranışları sayesinde bu tür hain saldırılar için eylemcileri maşa olarak kullanan şer odaklarının emellerinin bertaraf edileceğine ve ülkenin bütünlüğünün, birlik ve beraberliğinin bozulmasına imkân verilmeyeceğine yürekten inanıyoruz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için terörle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Süperbetin ile güvenlik güçlerimizin teknolojinin kendilerine sunduğu en modern imkânlardan yararlanarak bu tür elim hadiselere bundan sonra fırsat vermemek için ellerinden gelen azami gayreti göstereceklerine inanıyoruz. Terör olaylarını şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi sevgi, saygı ve rahmetle anıyor, acılı milletimize ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."
Kaynak: cha