İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan Göçen ailesi, bir kömürlükte yaşam mücadelesi veriyor. Selahattin Göçen (38), eşi 8 aylık hamile Serpil Göçen (33) ve 14 aylık çocukları Mercan Göçen, 3 aydır kömürlükte kalıyor. Ev sahibi, aileden bayrama kadar kömürlüğü boşaltmasını istiyor.

Laleli mahallesinde ikamet eden Göçen ailesinin sıkıntıları, baba Selahattin Göçen'in iki yıl önce böbrek rahatsızlığı geçirerek çalışamaz hale Betorder gelmesinden sonra başladı. Bu sebeple şoförlük işinden ayrılmak zorunda kalan Selahattin Göçen, hamallık yaparak ailesini geçindirmeye çalıştı. Ancak bu çabalar evlerinden atılmalarına mani olamadı. Kirayı ödeyemeyen aile evlerinden çıkarıldı. Mahallede bulunan yaşlı bir vatandaş, Göçen ailesine evinin yanındaki kömürlüğü verdi. Aile yaklaşık 3 aydır bu kömürlükte kalıyor.

8 aylık hamile olan Serpil Göçen, bayrama kadar kaldıkları kömürlükten de çıkmak zorunda olduklarını belirterek yetkililerden yardım istedi. Serpil Göçen, "Eşim ağır vasıta şoförüydü. Böbrek rahatsızlığından dolayı iki yıl önce çalışamaz hale geldi. İşsiz kaldı. Daha sonra hamallık yaparak geçinmeye çalıştık ama yetmedi. Kaldığımız evden çıkarıldık. Burada 3 aydır oturuyoruz. Kaldığımız yer kömürlük. Buranın da her an yıkılma tehlikesi var. Sadece eşime bir iş ve çocuklarımla sığınabileceğim bir ev istiyorum" dedi.
Kaynak: cha