Küresel ısınmaya dikkat çekmek için yaklaşık 2 ay önce bisikletleri ile yola çıkan Sarıhan ailesi 3 bin 640 kilometre yol katetti. Yanında çocukları da bulunan Sarıhan çifti, Karaköy iskelesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Meslekleri öğretmenlik olan İnci ve Soner Sarıhan çifti, oğlu Gezgin Tibet Çınar’la birlikte küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla 2 ay önce Hollanda’dan bisikletleriyle yola çıktı. Sırayla Almanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan rotasını takip eden çift, Karaköy İskelesi'nde turunu tamamladı. Konuk oldukları ülkelerde çeşitli ziyaretlerde de bulunan Sarıhan çifti, yanlarına aldıklarıi 3 yaşındaki oğlu minik Gezgin ile yolculuk boyunca doğa ile iç içe olmaya özen gösterdi.

Karaköy İskelesi'nde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Soner Sarıhan, yolculuğun zorluklarından bahsetti. Bütün zorluklara rağmen çocuklarıyla böyle bir yolculuğu tamamlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Sarıhan, “Çocuklar dört duvar arasında kalmamalı. İnternet ile vakit geçirmemeli. Bir çocuğun hayal dünyasını geliştirebilecek, kişisel gelişimini artırabilecek tek şey doğa. Bir ağaca dokunabilmek onun için önemli.” diye konuştu.

10 ülkeden geçtiklerini anlatan İnci Sarıhan ise, “Gittiğimiz ülkelerde onların kültürlerine dokunduk. Hayatlarından izleri seyrettik. Belki arabayla giderken bu kadar içine giremeyecektik. Örneğin Sırbistan’da bahçesinde salça karıştıran bir teyzenin salçasından tadamayacaktık. O yüzden bisikletle yolculuk yaptığımız için çok mutluyuz. Oğlumuz için de yararlı olduğuna inanıyoruz. Biz çocuğumuzun şanslı yumurcak olduğuna inanıyoruz. Çünkü doğa ona çok şey kattı. Güzel geçti yolculuğumuz.” dedi.

Kaynak: cha