Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar, 91 yıl önce Mersinlilerin birlik ve beraberlik içinde verdikleri kurtuluş mücadelesinin gelecek nesillere de aktarılmasının, her Mersinlinin görevi olduğunu söyledi.

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Uyar, ‘3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Günü’nün, aynı zamanda Mersin’in yeniden var oluş günü olduğunun altını çizdi.

Uyar, “Atalarımızın 91 yıl önce, Kuvvai-Milliye ruhuyla sahip çıktığı Mersin’e, bugün Mersinde yaşayan, Mersin’de kazanan, ‘Mersinliyim’ diyen herkes, Mersin inadına sahip çıkmalı” dedi.

Uyar, mesajını şöyle sürdürdü; “91 yıl önce canlarını hiçe sayarak işgalcilere karşı mücadele eden şehit düşen, gazi olan ve bu güzel Mersin’i düşmandan kurtaran kahraman Kuvva-i Milliyecilerimizi saygıyla anmak ve kurtuluş önemini coşkusunu gelecek nesillere aktarmak her Mersinlinin görevi olmalı.” 
91 yıl önce Mersinlilerin birlik ve beraberlik içerisinde verdikleri kurtuluş mücadelesi sonucunda çekilen acıların bittiği gibi işgalin de sona erdiğini anlatan Ünal Uyar, Mersin’in kurtuluşunda şehit düşenleri rahmet ve minnet, gazileri de saygıyla andıklarını dle getirdi.

Uyar, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Mersin’de yaşayan herkesin, farklılıklarımızı bir ayrışma zemini değil, toplumsal bir zenginlik olduğunun farkına vararak birlik ve beraberliğimizin ve toplumsal barışın değerini çok iyi anlamamız gerekiyor. Barış ve dostluk kenti Mersin’i daha çağdaş, daha güzel yapmak inancı ile tüm Mersinlilerin ‘3 Ocak Kurtuluş Günü’nü kutlar şehit ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz.”

Editör: Haber EDİTÖR