Asgari ücretten gelir ve damga vergisini kaldırıyoruz. Böylece işveren kesimini 450 TL ilave yükten kurtarmış oluyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Seçim öncesi o görüşmelerle seçime gideceğiz. 4 üncü toplantıda da nihai karar aşamasına gelinmiştir. Komisyon asgari ücretin 4 bin liranın üzerinde olması gerektiğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na görüş bildirmiştir. Ben şunu ifade etmek istiyorum gerek işçi kesimini temsilen gerek işveren kesimini temsilen taraflar çok farklı bir anlayış içerisinde özveri ile bu süreci işlettiler.

ASGARİ ÜCRET 4 BİN 250 LİRA OLDU 

Bu bugüne kadar alışılmış bir metot değildir. Bunu toplu sözleşmelerde de gördük. Bundan dolayı ben de Cumhurbaşkanı olarak mutluyum. Şahsıma aktarılan bu görüş çerçevesinde biz de asgari ücreti belirledik. Buna göre 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacaktır.

Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam daha da yükselmektedir. 50 yılın en yüksek rakamını ifade eden asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir.

Yeni asgari ücretin çalışanlarımıza ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Çalışanlarımızı fiyat artışlarında ezdirmeme kararımızı ortaya koyduğumuza inanıyorum. Elbette çalışanlarımız çok daha fazlasını hak ediyor. Burak Bey’in de ifade ettiği gibi çalışan olmadan işveren de olmaz. İşveren olmadan bu sefer de çalışan olmaz. Hepsi birbirinin adeta mütemmimidir. Bu mütemmim cüzler bu ülkenin kalkınması noktasında devletin güçlü olması noktasında taraflar olarak bizim sırtımızı dayadığımız iki önemli unsurdur.Türkiye büyüdükçe imkanları arttıkça bundan çalışanlarımız da hak ettiği payı alacaktır. Kimse ne iş veren üzerinden ne de çalışan işçi üzerinden herhangi bir spekülasyona girmemelidir. Bunların da istismarını yapmamalıdır. Geçmişte dolar şuydu ve doların o olduğu dönemden hesabı dolar üzerinden yaparak şu anda asgari ücreti tespit etmek gerekir gibi yaklaşımlar bu ülkenin şu andaki çalışan işveren bu noktadaki istismarından başka bir şey değildi

Editör: Haber EDİTÖR