Antalya Ülkü Ocakları İl Başkanı E. Serkan Uysal, tüm gazetecilerin "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nü kutladı.

Ülkü Ocakları İl Başkanı E. Serkan Uysal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, çağın en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içerdiğini belirtti.

Toplumu bilgilendirmede büyük görev ifa eden gazetecilerimize büyük görev üstlenmişlerdir diyen Başkan Uysal, şunları kaydetti:

“Basın mensupları, halk adına gören, gözlemlerini kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken de kendisinden, ailesinden fedakârlıkta bulunan ve adeta bir kamu görevlisi gibi çalışan kişilerdir. Özgür ve tarafsız çalışan gazeteciler toplum için en faydalı olan kişilerdir. Bizler her türlü haberi evimizde rahat bir şekilde izliyoruz ya da gazetelerimizden okuyoruz. Ancak önümüze gelen tüm haberlerin de çok kolay yapılmadığının farkındayız. Bu yüzden basının işlevlerini yerine getirilmesini sağlayan basın-yayın çalışanları, bu kurumların isimsiz kahramanlarıdır. Demokrasinin en önemli unsurlarından biri gazeteciler ve basın hürriyetidir. Basın hürriyeti ancak özgür, güçlü, yol gösterici, her türlü baskıdan uzak bir anlayışla mümkün olabilir. Toplumu bilgilendirme görevini yürüten tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tekrar kutlarım."

Editör: Haber EDİTÖR