Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Aydıncık Köyü Merkez Camii Kur’an Kursu öğrecileri arasında '40 Hadis Yarışması' düzenlendi. Yaz tatili döneminde Kur'an kursu eğitimi veren Aydıncık Köyü Merkez Camii İmam Hatibi Yusuf Akçakoca, Kur'an eğitimi alan öğrenciler arasında hadis-i şerif ezber yarışması düzenledi. Çocuklar, jüri karşısında sırası ile ezberledikleri 40 hadisi okudu.

        Yarışmaya; Gazipaşa İlçe Müftüsü Ahmet Bayer, Gazi Özel Eğitim Şirket Müdürü Recep Özçelik, Gazipaşa Müftülüğü Vaizesi Ayşe Koç, diğer camilerin imam hatiplerinden Şevki Yurtsever, Mahmut Çakırtaş, Ali Kaplan, Nuri Aktaş, Hasan Yıldırım ve Kur'an kursu eğitimi alan çocukların aileleri katıldı.

        Öğle namazı öncesi başlayan yarışmada, öğrenciler Kur'an-ı Kerim, ilahiler okudu, hadisi şerifi konu alan tiyatro gösterisi, şiirler, İstiklal Marşı'nın on kıtası ve ezberlenen kırk hadis okundu. 30 kişiden oluşan kız ve erkek öğrencinin katıldığı yarışmada Nasibe Ertekin ve Zeynep Akçakoca birinci, Aycan Alçiçek ve Merve Uğuz ikinci ve Kevser Acun da üçüncü oldu. Kur'an kursu eğitimi alan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

        Gazipaşa Aydıncık Köyü Camii İmam Hatibi Yusuf Akçakoca, "İlçemizde düzenlenen yaz Kur'an kursumuzda yaptığımız bilgi yarışmasında amacımız, çocuklarımızın Kur’an kurslarında öğrendikleri bilgilerin daha kalıcı olması ve halkımızın da bu alanda bilinçlenmesini sağlamaktır. Bu sosyal faaliyetler çocuklarımızın, gençlerimizin ve velilerimizin Kur’an kurslarına olan sevgilerini artırırken, aynı zamanda bu kutsal mekanları sahiplenmelerine vesile olmaktadır." diye konuştu.

        Gazipaşa İlçe Müftüsü Ahmet Bayer ise çocukların gösterdiği cesaretten dolayı onları kutladı. Müftü Bayer, şunları söyledi: "Camilerimizde bu tür programların yapılmasını canı gönülden arzuluyorduk, Allah’a hamdolsun bugün bunun gerçekleştiğini gördük. Hadisi Şerifleri çocuklarımızın ağzına ne kadar da yakıştığını gördük. Yaz kursları ile camilerimizin çocuk açtığını açılan bu çocuk fidanlarının ileri zamanlarda neşvu nema bulacağını ümit ediyoruz. İstikbalimizin teminatı olan bu çocuklarımızın oradaki heyecanlarının bitmemesini ve kurs bitiminde aileleri ile öğrendiklerini hayata geçirebilmelerini ümit ediyorum ve toplumumuza örnek olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Programın hazırlanmasına öncülük eden Aydıncık köyü Camii İmam Hatibi Yusuf Akçakoca’ya ve çocuklarımızın ailelerine teşekkür ediyorum ve sizleri Allah’ın selamı ile Matadorbet selamlıyorum ve gününüzün bereketli geçmesini diliyorum”

        Hadis-i şerif yarışması tüm öğrencilerin ve aileleri ile birlikte toplu fotoğraf çektirdikten sonra kılınan namazla program sona erdi.

Kaynak: cha