Gazipaşa Havaalanı'nda İlçe Kaymakamı ve partililerce çiçeklerle karşılanan Çavuşoğlu, halkı selamladıktan sonra Gazipaşa Kaymakamlığı'na gitti. Çavuşoğlu'na Kaymakam Muhittin Pamuk ilçe hakkında kısa bir brifing verdi. Çavuşoğlu ardından AK Parti Seçim Ofisi'ne geçti. Burada halka seslenen Çavuşoğlu, Gazipaşa'nın devletin hizmetlerinden en iyi şekilde istifade ettiğini söyledi. Gazipaşa Havaalanı'nın geliştiğini ve Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile daha da büyüyeceğini belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Havaalanına indiğim dakikadan itibaren Gazipaşa'da bir sevinç görüyorum. Birincisi Gazipaşa hayal ettiklerine kavuşuyor. Yıllardır Gazipaşa'nın havaalanı hayali vardı. Bunu birlikte gerçekleştirdik. Havaalanında uçak önünde fotoğraf çektirerek değil, Avrupa'nın ve Türkiye'nin birçok noktasından uçakları getirerek. Havaalanının terminali ve apronu genişliyor. Buranın Gazipaşa'ya çok katkısı olacak. Ankara'dan tarifeli uçakla ilk kez geldim. Gazipaşa'nın 30 yıllık hayali vardı. Gökçeler Barajı. Eskiden 30 yılda baraj yapılırdı. Şimdi 3 yılda baraj bitiriyoruz. Barajın yanında diğer çalışmalarımız var. Önümüzdeki hafta Orman ve Su İşleri Bakanı ile birlikte Gazipaşa'ya geleceğiz ve sulama hattının temelini atacağız."

Gazipaşa Alanya yolunun tamamlandığını anlatan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nasıl? Güzel oldu mu? Anamur Mersin yolu devam ediyor. Sizin için dağları deliyoruz. Siz her yere rahat gidin. İnsanlar buraya rahat ulaşsın diye her şeyi yapıyoruz. Sizlerin İç Anadolu'ya rahat bağlanması için Ermenek yolunu karayolu ağına aldık bunu da bitiriyoruz. Hummalı bir asfalt çalışmasını ana yolda görüyorsunuz. Sakın aldanmayın belediye yapıyor zannetmeyin, devletimiz yapıyor. Hastane inşaatı yükseliyor. Yat limanı ile birlikte Gazipaşa'ya denizden ulaşımı sağlayacağız. Bir şehrin kalkınması için sadece devletin çalışması yetmez. Yerelde sizin seçtiğiniz başkan o şehrin altyapısını, kanalizasyonunu yapması gerekiyor. Peki Gazipaşa'da bunu görüyor musunuz? İnşallah Gazipaşa'ya doktor gelecek hizmette gelecek. Köylerden gelen kardeşlerimizi görüyoruz. Yaylalarımızda köylerde eserlerimiz var. İlçeyi kasaba zihniyetiyle yönetenler sizlere hizmet getiremezler. İdeolojik sloganlarla milleti avutmaya çalıştılar. Yeni yasa ile birlikte Büyükşehir bütçesinin yüzde 10'u kırsala harcanacak. Kalkınma yerelde başlar. Bu bütçeyi kullanacak ehil insanlar lazım. Hizmeti bilen insanlar, milletin derdiyle dertlenen insanlar lazım. Biz başbakan Erdoğan'ın yanında siyaset yapıyoruz. Milletin efendisi değil milletin hizmetkarı olmak için yollara düştük"

30 Mart'ta yapılacak seçimlerin önemine değinen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "30 Mart günü milletin iradesine ipotek koymak isteyenlere iyi bir ders vereceksiniz. Ne diyeceksiniz? Bu milletin sahibi biziz. Milletin üzerinde hiçbir güç yoktur. Milletin iradesinin üzerinde bir irade tanımıyoruz. Bu ülke bu milletindir. 76 milyonundur ve bizim egemenliğimizin üzerinde hiç bir güç tanımıyoruz, diyeceksiniz. Ona müdahale etmek isteyenlere, tecavüz etmek isteyenlere, darbe yapmak isteyenlere cevabı vereceksiniz. Söz milletin sözüdür"

Bugüne kadar millet ne istediyse onu yaptıklarını dile getiren Çavuşoğlu, inandıkları yoldan hiç sapmadıklarını söyledi. Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hiç kimse bizim boynumuzu aşağı indiremedi. İnşallah Allah'ın izniyle de indiremeyecek. 30 Mart Gazipaşa için dönüm noktasıdır. Türkiye için ise 2023 ve 2053 ile atalarımızın Anadolu'ya girişi 2071 yılı dönüm noktası olacak. Medeniyet yolunda daima millet, daima hizmet. Adayımızı sizlere sizleri Rabbimize emanet ediyorum."

Konuşmasının ardından esnaf ziyareti yapan Çavuşoğlu, güzergahı üzerinde bulunan CHP ve MHP'nin seçim ofislerini ziyaret etti. CHP Kadın Kolları Başkanı Nermin Sümbül ile sohbet eden Çavuşoğlu, Sümbül'e çalışmaların nasıl gittiğini sorarak, "Sizin işiniz kolay. Biz tüm Antalya genelinde çalışıyoruz. Bir uçtan bir uca gidiyoruz. Siz ise kendi ilçenizde çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz" dedi. Sümbül ise köyleri tek tek dolaştıklarını ve iyi çalıştıklarını ifade etti. Bunun üzerine Çavuşoğlu "Hepimiz memleket için çalışıyoruz" diyerek oradan ayrıldı.

CHP'li Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ile de karşılaşan Çavuşoğlu, "Önemli olan birbirimizin yüzüne bakamayacak eleştiriler yapmamak" dedi.

Çavuşoğlu ilçedeki esnaf ziyaretlerinin ardından Alanya'ya gitti
Editör: Haber EDİTÖR