Avukatı Osman Turan ile birlikte sabah saatlerinde belediyeye gelen Aslan, bir yıl önce başlayan hukuk mücadelesini kazandığını belirterek alacağını istedi. Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Taşlı’nın, "Alacağınızı ödeyemiyoruz, işleminizi yapın" demesi üzerine belediye mallarını haczetti. Belediye binasında bulunan klimalar ve televizyonlar başta olmak üzere taşınır malları toplatan Avukat Osman Turan, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç’in makam odasında bulunan koltuk ve masaları da aldı.

Belediye önüne kamyoneti yanaştıran alacaklılar, belediye başkanının makam odasından söktükleri klimayı kamyonete yükledi. Bu esnada ilçede lisanslı yediemin deposu olmadığını öğrenen Avukat Turan, sökülen klimayı tekrar belediyeye çıkarttı. Yasal olarak 3 gün süresi olduklarını belirten Turan, "3 gün sonra haczettiğimiz malların satışını gerçekleştirebileceğiz. Malları belediyeye bırakarak ayrıldık. Üç gün sonra tekrar geleceğiz" dedi.

1997 yılında yapımına başlanan ve daha sonra ruhsatı iptal edilen Kombi Tatil Sitesi’nde 17 devremülkü bulunduğunu söyleyen mağdur Mevlüt Aslan, bir yıl önce başlattığı hukuk mücadelesini kazandığını ve 170 bin lira alacağı olduğunu söyledi. Alacağını tahsil edemeyince haciz işlemi yapmak zorunda kaldığını belirten Aslan, şöyle konuştu: "Mahkemeyi hak ettik. Haciz işlemini başlattık. Sabah alacağımızı istedik, 'İşleminizi yapın' dediler. Biz de haciz işlemine başladık. Başkanın odasından başladık. Klima, masa, televizyon ne varsa aldık. Benim durumda olan 200’e yakın dosya var. Bunlar işleme konmuş veya konacak. Biz de alacağımızı almak için önce davrandık."
Editör: Haber EDİTÖR