Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'in de aralarında bulunduğu 15 kişi'ihaleye fesat karıştırmak, dolandırıcılık, rüşvet almak ve vermek' suçlamasıyla 11 yıldan 21 yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları davada beraat etti. Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz yargılanan tüm sanıklar katıldı.
Duruşmada, daha önce ifade vermeyen sanıklardan Metin Büyüknacar dinlendi. Belediye bir otomobil kiraladığını ve bu otomobili 2 yıl sonra belediyeye düşük bir bedelle sattığını anlatan Büyüknacar, "Bunun nedeni Belediye Başkanı ile aynı partiden olmamızdan kaynaklanıyor, başka bir nedeni yok. Hakkımdaki iddialar asıldır" dedi.
SAVCI BERAAT İSTEDİ
Cumhuriyet Savcısı Murat Yıldız ise verdiği mütalaasında sanıklar hakkında kamu davası açılmış olmasına rağmen suçun vasıflarının oluşmadığını belirterek, sanıkların beraatını talep etti. Savcının mütalaasının ardından kısa bir değerlendirme yapan mahkeme heyeti, Başkan Özgenç ve diğer 14 sanığın beraatına karar verdi. Mahkeme ayrıca, sanıklar hakkında daha önce verilen yurt dışına çıkış yasağını da kaldırdı.
ADALET ÖNÜNDE AKLANDIK
Duruşmanın ardından kısa bir açıklama yapan Başkan Özgenç, hiçbir suçları yokken yargılandıklarını söyledi. Adalet önünde aklandıklarını kaydeden Başkan Özgenç, "Alışkın olmadığımız suçlamalarla karşılaştık, toplumda itibarsızlaştırılmaya çalışıldık. Bunları hak etmedik. Bu suçları hiç kabul etmedik. Destek verenlere teşekkür ederiz. Vizyonu yüksek topluma nasıl hizmet edebiliriz diye düşünüyoruz" dedi.
ÖZGENÇ: SEVİNEMİYORUM, ÇÜNKÜ HAKETMEDİĞİMİZ UTANÇ VERİCİ DURUMA DÜŞÜRÜLDÜK
Başkan Özgenç, gözaltına alınmasından sonra bu duruma çok üzülen annesi Cahide Özgenç'in kolon kanseri olduğunu da vurgulayarak, haklarında teknik takip yaparak rapor hazırlayan jandarma ekibi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Bütün arkadaşlarıyla birlikte beraat ettiği için mutlu olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'in annesi Cahide Özgenç oğluna sarılarak mutluluğunu paylaştı. Başından beri suçsuz olduğuna inandığını dile getiren Özgenç, çok sevinçli olmadığını kaydetti. Sonuçta 1,5 yıl basında alışkın olmadığı ihaleye fesat, rüşvet gibi ağır, toplumda insanları itibarsızlaştıran, utanç duruma düşüren durumlarla karşılaştıklarını belirten Özgenç, bunları hak etmediklerini açıkladı. Özgenç, "O yüzden berat sevincini yüzümde göremezsiniz. Yaşanan süreçte aileler de zarar gördü. Her şeyin bir bedeli var. Meclis üyeleriyle ilgili bir suçlamayı düşünmüyorum, ama benimle ilgili jandarma teknik ekiple ilgili hukuki çalışmalar yapacağım. Hiçbir suç unsuru olmayan 203 sayfalık rapor tutan teknik ekiple ilgili hukuki haklarımı sonuna kadar arayacağım. Bu teknik ekibin başındaki kişiyi önümüzdeki günlerde size açıklayacağım.' açıklamasını yaptı.

Editör: Haber EDİTÖR