40 yılı aşkın süredir Kuzey Ege’nin bereketli toprakları ve zeytinin memleketi Ayvalık’ta faaliyetini sürdüren Yudum, Egemden Zeytinyağları ile Asya bölgesinin en prestijli zeytinyağı yarışmalarından biri olan Olive Japan Yarışması’ndan gümüş ödülle döndü. Japonya’nın en prestijli yarışması Olive Japan Yarışması’nda, 50 farklı ülkeden gelen yüzlerce zeytinyağı dünyanın dört bir yanından katılan bağımsız uzmanlar tarafından değerlendirildi.

Üst üste gelen Kalite Ödülü

Yudum Egemden’e ikinci ödül ise Londra’dan geldi. Yudum Egemden lezzeti, dünyaca ünlü zeytinyağı yarışması London International Olive Oil Yarışması’nda Kalite kategorisinde gümüş ödüle layık görüldü. 2020 yılında da aynı yarışmadan Kalite Ödülü alan Yudum Egemden başarısını bu yıl da sürdürmüş oldu. 

Bir ay içinde kalite ve lezzetini Japonya ve Londra’da kanıtlayan Yudum Egemden, üçüncü ödülü ise İtalya’dan aldı. Yudum Egemden, Akdeniz bölgesinin en prestijli ve İtalya’nın en iyi zeytinyağı yarışmalarından biri olan Master of Olive Oil Yarışması’nda, Yüksek Kalite Standardı ödülüne layık görüldü. Farklı ülkelerden gelen uzman jürilerin bulunduğu Master of Olive Oil Yarışması’nda yapılan değerlendirmelerde 70 ülkenin zeytinyağları arasından Yudum Egemden öne çıktı.  

 Uluslararası ödüllerin gözde markası Yudum Egemden

 Ege’nin bereketli topraklarında yetişen zeytinlerden üretilen zeytinyağını en yalın haliyle tüketicileriyle buluşturan Yudum Egemden, dünyanın birçok yerinde kalitesini ve lezzetini tescilliyor. Başarısını uluslararası arenalarda kazandığı ödüllerle kanıtlayan Yudum Egemden, Gurme Lezzetler Serisi 2020 yılında London IOOC Yarışması’nda kalite ödülü, Japan Olive Oil Yarışması’nda ise Silver ödül kazanmıştı. 2019 yılında dünyanın en büyük tasarım yarışması If Design Ödülleri’nde 6 bin 375 rakip arasından birinciliği elde etmişti. 2018 yılında ise Türkiye’nin en prestijli yarışmalarından Ambalaj Ay Yıldızları Ödülleri’nde 2 Altın Ödül’e, Avrupa’nın en prestijli yarışması olan London IOOC Yarışması’nda da ambalaj kategorisinde “Platinum”, inovasyon kategorisinde “Silver”, imaj kategorisinde “Gold” ve kalite kategorisinde de “Bronz” ödüllerine layık görülmüştü. 

Ayvalık ve çevresini kapsayan Kuzey Ege’de yetiştirilen zeytinlerden elde edilen Yudum Egemden Gurme Lezzetler Serisi, eşsiz tatlar arayan zeytinyağı severler için; Erken Hasat, Organik ve Soğuk Sıkım çeşitleri ile özenle şişelenerek raflarda yerini alıyor.

Türkiye’nin lider sıvı yağ markalarını bünyesinde bulunduran Savola Gıda’nın çatısı altında; Yudum, Sırma, Yudum Egemden, Cielo, Brillo ve Afia markaları yer alıyor. Sıvı yağ pazarındaki başarısının yanı sıra uzun yıllardır Türkiye’de zeytinyağı kategorisinin en uzman üreticilerinden biri olan Savola Gıda senelerdir üst üste ülkenin en büyük markalı zeytinyağı ihracatçısı olmanın gururunu yaşıyor. 

Editör: Haber EDİTÖR