Rusya Ekonomi Bakanı Andrey Belousov, Euro Bölgesi’nde durgunluk beklediklerini, ancak bunun tam bir resesyona dönüşmeyeceğini söyledi.

Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma’da konuşan Belousov, “Euro Bölgesi durgunluk sürecine girecek. Toparlanmak için uzun süre gerekecek. Biz Avrupa’nın tam bir resesyon sürecinin üstesinden geleceğine inanıyoruz.” dedi.

Küresel ekonomik büyümenin yüzde 3-3,5 seviyesine gerileyeceğini belirten Rus Bakan, bu rakamın 2015’te yeniden yüzde 4’e çıkacağını öngördü. Belousov’a göre tam bir kriz gelecekte büyük bir ihtimalle olmayacak.

Avrupa Merkez Bankası ve uluslar arası kurumların katkıları ile krizin bir kısım Avrupa ülkelerinde lokalize hale getirilebileceğine işaret eden Rus Bakan, büyümede yavaşlamanın bütçe harcamaları ve bütçe konsolidasyonunu etkilediğini ifade etti.

Rusya’nın 2012’nin ikinci yarısında büyüme rakamlarının yüzde 3’ün altına düşebileceğini ifade eden Bakan, “İlk yarıda yüzde 4,5 büyüme gerçekleşmişti. 2012 için ortalama büyüme yüzde 3,5 olur.” dedi.
Kaynak: cha