. Bir Kore bankası ile Türk bankası arasında imzalanan ilk işbirliği anlaşması olma özelliği taşıyan bu Mutabakat Belgesi, Industrial Bank of Korea CEO'su Jun-Hee Cho ve Yapı Kredi Bankası CEO'su Faik Açıkalın tarafından imzalandı.

İmzalanan Mutabakat Belgesi ile iki ülkede faaliyetlerini sürdüren veya önümüzdeki dönemde yatırım yapmayı planlayan Güney Kore ve Türk firmalarına ihtiyaç duyabilecekleri bankacılık hizmetlerinin karşılıklı olarak verilebilmesi öngörülüyor. Ayrıca bu anlaşmayla, iki banka arasında kurumsal ve ticari bankacılık dahil olmak üzere birçok alanda işbirliği yapılması amaçlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan  Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, bu işbirliğinin, Türkiye ile Güney Kore arasında 1 Ağustos 2012 tarihinde imzalanan ve 2013 yılında yürürlüğe girmesi beklenen Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında da oldukça önemli bir rol oynayacağını belirtti. Açıkalın, “STA'nın yürürlüğe girmesiyle iki ülke arasında bir serbest ticaret alanı kurulmuş olacak. Bu sayede,önümüzdeki yıllarda iki ülke arasındaki ekonomik faaliyetlerin artarak devam edeceğini söylemek mümkün” dedi.Türkiye İstatistik Kurumu Ekim 2012 verilerine göre, halihazırda iki ülke arasındaki dış ticaret hacmi 5 milyar dolar seviyelerinde bulunuyor ve Türkiye'de 200'e yakın Güney Kore firması faaliyet gösteriyor. 

Editör: Haber EDİTÖR