Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, “2012 sezonunda şunu gördük ki, bırakın fabrikaları, tarlada ürünü toplayacak işçi dahi bulunamıyor.” dedi.

        Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Selim Yedikardeş, UİB Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu’nu ziyaret etti. Sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli çalışan sıkıntısının gündeme getirildiği ziyarette otomotiv test merkezinin yeri de konuşuldu.

        “MAALESEF İŞSİZ ARKADAŞLARIMIZ, İŞ BEĞENMİYOR”

        Sanayinin en büyük ihtiyaçlarından birinin nitelikli eleman eksikliği olduğuna dikkat çeken DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, üniversiteler, milli eğitim ve ilgili kurum, kuruluşların işbirliğinde projeler üretilmesi gerektiğine kaydetti. Yedikardeş, şunları dile getirdi: “Türkiye’de işsizlik var deniyor, ama işsiz arkadaşlarımızın da iş beğenmemek, mesleksizlik veya devletten aldıkları işsizlik sigortasıyla gününü gün ettiklerini maalesef görmekteyiz. Bu söylemlerimiz işsiz arkadaşlarımızı kızdırsa da tablo acı bir şekilde önümüzde duruyor. Biz sanayiciler kazan-kazandır ilişkisi içerisinde çalışanlarımıza daha fazlasını vermeye hazırız. Ama işe yeni başlayan arkadaşımızın, daha iş başı yaparken 1. derece memur statüsünde maaş talep etmelerini de doğru bulmuyoruz.”

        Yedikardeş, Otomotiv Test Merkezi’nin Bursa’ya kurulması gerektiğini belirterek, “Araçlar Bursa’da imal edilirken, Antalya’ya kadar taşınması bir nakliye sorunu. Aynı zamanda bu merkezde çalışabilecek teknik insan yeterliliği için en iyi potansiyel Bursa’da.” diye konuştu.

        GENÇOĞLU: TARLADA ÜRÜNÜ TOPLAYACAK İŞÇİ BULUNMUYOR

        UİB Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu ise işçi sorununa işaret ederek, şunları ifade etti: “Başta tarıma dayalı sanayi olmak üzere 2012 sezonunda şunu gördük ki, bırakın fabrikaları, tarlada ürünü toplayacak işçi dahi bulunamıyor. Devlet büyükleri de bu durumun farkında."

        Türkiye’nin 2. çeyrekteki yüzde 2.9 büyüme oranına da değinen Gençoğlu, dünyadaki küçülmeye rağmen, Türkiye’nin büyümesinin devam ettiğini hatırlattı. Büyümeye devam eden bir ekonomide işsizlik sıkıntısının işletme sahiplerini zor durumda bıraktığını kaydeden Gençoğlu, vasıflı işçi değil, düz işçi bile bulunamadığını savundu.
Kaynak: cha