Türkiye İstatistik Kurumu (TİK) Nevşehir Bölge Müdürlüğü'nce açıklanan temmuz ayı enflasyon rakamlarına göre ülke genelinde bir önceki aya göre yüzde -0,23 azalan enflasyon, Nevşehir’in de içerisinde bulunduğu istatistiki bölgede ise yüzde 0,04 oranında artış gösterdi.

TİK Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş imzası ile yazılı olarak açıklanan temmuz ayı enflasyon rakamlarına göre, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan istatistiki bölgede zam şampiyonu geçen ay olduğu gibi yine limon oldu. Açıklanan rakamlara göre, Nevşehir'in de içinde bulunduğu istatistiki bölgede limon yüzde 38,87 oranındaki artış ile zam şampiyonu olurken, en fazla düşüş ise yüzde -28,27 ile karpuzda oldu.

2012 yılı temmuz ayında, bir önceki aya göre madde bazındaki değişimler incelendiğinde ulusal bazda en yüksek artış yüzde 29,46 ile limonda meydana gelirken, en fazla düşüş yüzde -26,95 ile karpuzda gerçekleşti. Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray Polobet ve Kırıkkale illerini kapsayan Nevşehir Bölge Müdürlüğü’nde TÜFE’de bir önceki aya göre yüzde 0,04 oranında artış gerçekleşti.

Böylece Nevşehir Bölge Müdürlüğü’nde enflasyon oranında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,34 artış gerçekleşti. Bu oran ulusal bazda ise yüzde 9,07’de kaldı. Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerinden oluşan Nevşehir İstatistikî Bölgesi, bir önceki aya göre yüzde 0,04’lük 26 İstatistikî Bölge içerisinde en çok artış gösteren 11. bölge oldu. 2012 yılı Temmuz ayında Tüketici Fiyatları Endeksi’nde 26 İstatistiki Bölge içinde bir önceki aya göre en çok artış yüzde 0,35 ile Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan illerini kapsayan istatistiki bölgede, en az artış ise yüzde -1,67 ile İzmir İstatistiki Bölgesi'nde meydana geldi.
Kaynak: cha