Vatan gazetesinden Necla Dalan'ın haberine göre yurt dışından ithal edilen bu cihazların stokları tükenirken yeni siparişler için de 1.5 ay sonrasına tarih veriliyor.

STOKLAR TÜKENDİ...

Sektör temsilcileri, “Türkiye’de alışveriş merkezlerinin güvenlik önlemleri zaten üst düzeyde. Özellikle geçen yıldan bu yana alınan ek önlemlerle güvenlik iyice güçlendirildi. Yine de insanlarımızın can güvenliği her şeyden daha önemli. X-Ray cihazları yenileniyor, olmayanlar sipariş veriyor. Hatta bu yüzden bir sıra oluştu. Yurt dışından geldiği için X-Ray ithalatçısı şirketler 1.5 ay sonrasına teslim tarihi veriyor” değerlendirmesini yaptı.

POLİSTEN DESTEK ALINIYOR

Bu arada son saldırılardan sonra alışveriş merkezlerinde resmi mercilerden de güvenlik desteği alınıyor. İstanbulAnkara ve Bursa gibi büyük illerde alışveriş merkezlerinin tamamında mal kabul bölümlerinde ve kapı girişlerinde polis desteği veriliyor. Tüketicinin rahatsız olmaması için bunların bir kısmı sivillerden oluşuyor. Günün farklı saatlerinde ayrıca motorize ekipler de alışveriş merkezlerinde devriye geziyor.

Editör: Haber EDİTÖR