Termal kaynaklar, değerlendirildiğinde bir taraftan insanlara şifa dağıtırken, diğer yandan insanların ekonomik refahını yükseltiyor. Dünyaca ünlü şifalı suları bulunan Gazlıgöl termal havzasının en önemli beldeleri arasında bulunan Yaylabağı’nda yükselen tesisler sayesinde bölgede işsizlik sorunu yaşanmıyor.

        Bölgede bitmiş çok sayıda devre mülk ve otel bulunurken, yeni inşaatlar ise hızla yükseliyor. Bir gün beldelerinin bu kadar cazibe merkezi olacağını aklının ucundan dahi geçirmeye Yaylabağlılar, yapılan tesisler sayesinde işsiz kalmıyor, hatta dışarında işçi talep ediyor. Termal sular, insanlara bir taraftan şifa dağıtırken, diğer taraftan da insanların refah seviyesini yükselterek yüzünü güldürüyor. Önümüzdeki dönem tamamlanması beklenen 100 bin adet devre tatil sayesinde yılda bir milyon 200 bin kişinin bölgeye gelmesi bekleniyor.

        Belediye Başkanı Ahmet Kesgin, termal yatırımcılarını önünü açmak için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Kesgin, belediye mücavir sınırları içerisinde 3 milyon 530 bin metrekarelik termal yatırım alanı bulunduğunu, 23 yatırımcının bölgede 5 yıldızlı otel, devre tatil ve kooperatif villalarıyla hizmet verdiğini belirtti. Termal yatırım havzasının altyapısına yönelik çalışmaların bittiğini ifade eden Kesgin, yol ve çevre düzenlemelerin hızla devam ettiğini anlattı. Kesgin, mevcut tesisler dışında, yeni yatırımcıları bölgeye çekmek için belediye olarak gerekli her türlü desteği verdiklerini belirterek, yatırımcıları bölgeye davet ettiklerini dile getirdi. Kesgin, bu bölgedeki termal suların dengeli ve tek elden dağıtımının yapılarak, hem kaynakların verimli kullanıldığını, hem de yatırımcıların sıcak su probleminin İmajbet ortadan kalktığını anlattı.

        YILDA 1 MİLYON 200 BİN KİŞİ GELECEK

        Kesgin, Yaylabağı termal bölgesinde Aydın Termal, Başaranlar Termal, Plas Termal Otel, Hilal Termal olarak 4 tane beş yıldızlı termal tesisin bölgede hizmet verdiğini ifade etti. Kesgin, Özgül Termal, Yayla Termal, Akkuş Termal, Sefa Termal'in inşaatlarının devam ettiğini, önümüzdeki yıl 100 bin devre tatilin hizmete gireceğini kaydetti. 10 günlük devre tatillerde ortalama 4 kişinin kaldığı hesap edilirse ayda bir milyon 200 bin kişinin bölgeye tatil için geleceğini kaydeden Kesgin, bunun yöre ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını anlattı.

        BELDEDE İŞSİZLİK PROBLEMİ YOK

        Ahmet Kesgin, bölgedeki yatırımlar sayesinde beldelerinde işsizlik problemi olmadığı gibi, Afyonkarahisar'a da istihdam konusunda yardımcı olduklarını dile getirdi. Kesgin, termal kaynaklar akılcı kullanıldığında insanlara şifa ve ekonomik kazanç kapısı olduğunun görüldüğünü belirterek, “Bundan 10 sene öncesi burada bir tane tesis yoktu. Arazilerimiz boş boş bekliyordu. Bir iki tesisten sonra insanların buraya ilgisi başladı. Araziler değerlendiği gibi, inşaatlarda ve bitmiş tesislerde gençlerimiz işe girdi. İnsanların yüzü gülmeye başladı. Bundan sonrası için ciddi bir planlama yapılarak yörenin bir marka olması için tanıtım ve çalışmalar yapılmalı.” dedi. Kesgin, bölgeye kentin yöresel ürünlerden Afyon sucuğu, lokumu, kaymağı ve ekmeğinin satışının yapılacağı alışveriş merkezi de kurulacağını anlattı.




Kaynak: cha