Gaziantep’te bir araya gelen 12 sivil toplum kuruluşu, teröre karşı ‘birlik ve beraberlik’ çağrısında bulundu.

Türkiye’nin önde gelen meslek örgütleri ile sendikaları, Gaziantep'te Ramazan Bayramı’nda meydana gelen ve 9 sivilin hayatına mal olan terör saldırısına tepki olarak ortak basın toplantısın düzenledi. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, liderlerin Gaziantep’te verdiği birlik ve beraberlik görüntüsünün bu güç günlerde insanların en büyük umudu olduğunu vurguladı. Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘‘İşte Türkiye’nin dostlarını sevindiren, düşmanlarını üzen tablo bu birlik tablosudur. Bu milletin her şeyin üstesinden gelecek gücü var. Tek ihtiyacımız bu tabloyu görmek. Şimdi, bu resmi tüm ülke meselelerinde hâkim kılmak zorundayız. Bu birlik ruhunu bundan sonra da yaşatmak zorundayız. İşte o zaman, bu ülkenin önünde hiçbir güç duramayacak. Tüm siyasilerimizden talebimiz, bu birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmaları, ülke sorunlarına da bu anlayışla yaklaşmalarıdır. Bu süreçte milletimizin bütünlüğünü ve demokrasimizi sağlamlaştıracak yeni bir Anayasa, bu hain planları bozacak en önemli unsur olacaktır. Çünkü gün birlikte düşünme, birlikte çalışma, birlikte hareket etme günüdür. Gün, kardeşliğimize sahip çıkma günüdür. Gün, bir olma, iri olma, diri olma günüdür.’’ şeklinde konuştu.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olarak taziye ziyareti yapmak üzere Gaziantep’e geldiklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, ‘‘Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımızı, patlamada zarar gören esnafımızı ve 2 şehit ailesini ziyaret ettik. Sizlerin huzurunda bir kez daha Gaziantep’te şehit olan vatandaşlarımıza ve terör eylemlerinde şehit olan askerlerimizle, güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Hepsinin mekânı cennet, kabirleri nur olsun. Yakınlarına ve milletimize sabır ve başşağlığı; yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Ramazan Bayramı’nda, birlik ve beraberlik ruhunun canlandığı, merhamet kokan kutsal bir günde bu eylemi yapanlar ve onların emir aldıkları odaklar, insanlıktan zerre kadar nasibini almamıştır. Yapılan bu insanlık dışı terör eylemini, bir kez daha şiddetle kınıyor ve bu işten medet umanları lanetliyoruz.’’ dedi. ‘‘Tüm vatandaşlarımız bilmeli ki, bu hain saldırı, ülkemiz üzerinde oynanan kirli bir oyunun parçasıdır.’’ diyen Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

‘‘Bu vahim olayın tek hedefi ise milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaktır. Hepimiz biliyoruz ki bu milletin tarihinde kirli oyunlar eksik olmamıştır. Ama bu kirli oyunları her zaman milletimizin asaleti, vakarı ve feraseti bozmuştur. Bizim en büyük gücümüz, kardeşliğimiz olmuştur. Bugün kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler de bilsin ki bu toprakların mayası çok güçlüdür. Hiç kimse aklından çıkarmasın: Ne bu ülke başka bir ülkeye benzer; ne de bu millet başka bir millete! Çünkü bu millet, hazırlanan tezgâhı görüyor. Çok açık ifadesiyle: Bu millet, bu oyuna gelmez!’’

Gaziantep’in Türkiye’nin ve bölgenin marka şehri, hızla büyüyen ekonomi devi ve birlik-beraberliğin simgesi olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu şunları söyledi:

‘‘İşte, insanların gözlerine bakma cesareti olmayan birileri, bu ülkenin geleceğine bakıp korkuyorlar. Bu tür eylemlerle, birlik ve beraberliğimizi bozacaklarını zannediyorlar. Bu hesapları yapanlar ve onların taşeronları bilsin ki milletimiz tüm unsurlarıyla bir bütündür ve hiçbir hesap, bu bütünlüğü bozmayacak. Terör, ülkenin ortak sorunudur. Bu konu üzerinden hiçbir çıkar hesabı yapılamaz. O nedenle başta siyaset kurumu olmak üzere, ülkemizin tüm kurum ve kuruluşları hassasiyetle hareket etmek zorundadır. Bu süreçte, toplumun kanaat önderlerine düşen sorumluluklar da var. Her kanaat önderi, kendi tabanını teröre ve ayrışmaya karşı bir arada tutmalıdır. Bizim en büyük zenginliğimiz ve ortak paydamız, birlik-beraberliğimiz ve kardeşliğimizdir. Toplumun bütün kesimlerini temsil eden meslek örgütleri, sendika konfederasyonları ve sivil toplum kuruluşları olarak biz, bu anlayışla hareket ediyor ve bu mesajı tüm tabanımıza ve vatandaşlarımıza duyuruyoruz. Bu vesile ile sizlerin huzurunda, başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, ve siyasi partilerimizin liderlerine teşekkür ediyoruz.’’
Kaynak: cha