Rum kesiminde, hükümetin hayvan başına yüzde 50 oranında devlet desteği verme kararını protesto etmekte olan küçükbaş hayvan besicilerinin, önümüzdeki pazartesi günü öğlene kadar hükümete mühlet verdikleri bildirildi.

Rum Alithia gazetesi “Hayvanlarını Teslim Edecekler” başlıklı haberinde, hayvancıların, eylemlerini sürdürmekte oldukları başkanlık konutu önünden dün ayrıldıklarını ve hükümete hayvanlarının bakımını üstlenmesi için önümüzdeki pazartesi öğlene kadar mühlet verdiklerini yazdı.

Konu hakkında gazeteye açıklamada bulunan Baf Küçükbaş Hayvan Besicileri Örgütü Başkanı Evagoras Hrisanthu ise hükümetten olumlu cevap almamaları halinde hayvanlarını Limasol-Baf yoluna ya da başka bir yere bırakacaklarını söyledi.

Hayvancıların iki gündür Başkanlık konutunun bulunduğu caddede gerçekleştirdiği eylemleri dün sonlandırdıklarını ve Pazartesiye kadar hükümeti bekleyeceklerini dile getiren Hrisanthu, hayvanlarının bakımını ekonomik açıdan sağlayamadıklarını ifade etti.

Hükümetin hayvanların bakımını üstlenmemesi halinde, hayvanlarını Pazartesi günü yola bırakacaklarını belirten Hrisanthu, Salı günü ise işsiz olarak kayıt olmaya gideceklerini aktardı.

Gazeteye göre, konu hakkında açıklamada bulunan Tarım Bakanı Sofoklis Aletraris ise, hayvan başına yüzde 100 devlet desteği sağlamak için paraları olmadığını yineledi.
Kaynak: cha