Rum Doğalgaz Danışma Komitesi, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) bulunan 12 parselin kullanım haklarına sahip Noble Energy şirketinin, bu hakların bir kısmını İsrail’in Delek şirketine devretmesine onay verdi.

Politis gazetesi, “Reddetmek İçin Sebep Yok” başlıkları altında verdiği haberinde, 12. parseldeki doğalgaz kaynaklarını kullanma hakkını elinde bulunduran Noble Energy şirketinin, bu hakkın yüzde 30’luk kısmını İsrail şirketi Delek’e devrederek ortaklık kurmasına Güney Kıbrıs’tan ilk onayın geldiğini yazdı.

Elde ettiği bilgilere dayandırarak gazete, Rum Doğalgaz Danışma Komitesi’nin Sanayi Ticaret ve Turizm Bakanı Neoklis Silikiotis’e sunduğu raporda, iki şirketin ortaklık talebinin reddedilmesi için herhangi bir sebep bulunmadığı bilgisinin iletildiğini belirtti.

Komite raporunda, Güney Kıbrıs ile Noble Energy şirketi arasında, çıkarılacak doğalgazın boru hattının karaya ulaştığı nokta olacağı konusunda uzlaşı olmasına karşın, her iki şirketle de bu unsurun kesinleştirilmesi önerisinde de bulundu.
Kaynak: cha