AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, ev kadınlarının ekonomiye kazandırılmasının AK Parti hükümeti sayesinde olduğunu söyledi.

Gaziantep’te ilçe ve köy gezilerine devam eden ve günde ortalama 20 köyü ziyaret ederek vatandaşın sorunlarını dinleyen Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın bir sonraki adresi Salman Ayşe Fatma Balat Kültür Merkezi’nde meslek edindirme eğitimi alan kursiyerler oldu. Milletvekili Erdoğan, merkezde meslek edinmek için eğitim gören kadınlarla uzun uzun sohbet ederek meslek edindirme kurslarının toplumsal kalkınma için önemini dile getirdi.

Eğitimin insan yaşamının her aşamasında uygulandığını dile getiren Erdoğan, “Ev kadınlarının ekonomiye kazandırılması için uzun yıllardır AK Parti hükümetleri uğraş veriyor. Meslek ve iş sahibi olmayan insanlarımızın meslek sahibi olması, iş kurması, ev ekonomisine katkı sağlaması ve atıl durumdaki insan iş gücünün ekonomiye kazandırılması için hükümetimiz tarafından yürütülen çalışmalar ortadadır.” dedi.

Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin de kurs ve eğitimlerin önemli olduğunu ifade ederek “Engellilere ve yaşlılara bakım kursu 100 civarında insanımızın yeni bir iş alanında istihdamını sağlanıyor. Oğuzeli Hal Eğitim Müdürlüğü ve İş Kur ortaklığında gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar aynı zamanda önemli bir sosyal sorumluluk projesidir.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha