Mercedes Benz Türk Hoşdere Fabrikası'nda Türkiye şehirlerarası otobüs sektörü için üretilen Travego marka aracın 4 binincisinin satışı İstanbul Seyahat firmasına yapıldı.

Aracın teslim törenine İstanbul Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Selami Tırış, Genel Müdürü Sırrı İnan'ın yanı sıra Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz, Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün, Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım ile Otobüs Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu katıldı.

Törende söz alan Selami Tırış, 4 bininci Travego ile Mercedes Benz marka otobüs adetlerini 78'e çıkardıklarını bildirdi. Şu an filolarında 46 Travego bulunduğuna işaret eden Tırış, bundan böyle otobüste tercihlerinin Mercedes Benz olacağını dile getirdi. Tırış, gelecek senelerde yeni projeler hayata geçirmeyi, daha fazla araç alımı yapmayı amaçladıklarını da vurguladı.

Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz ise İstanbul Seyahat yönetiminin Travego'ya ilgisinden duyduğu mutluluğu belirtti. Kurz, şirket olarak müşteri taleplerine cevap verme adına ellerinden geleni ardına koymadıklarını ifade etti. Bu minvalde üretimi atırmaya odaklandıklarını, en modern finansman yöntemlerini sunduklarına temas etti.

Mercedes Benz Türk Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün de 4 bininci Travego'yu alan İstanbul Seyahat’in şehirlerarası otobüs sektöründe önemli bir aktör olduğunu vurgularken, "Bu firma sektörde bayrak dalgalandıran, kaliteli bir müşterimiz. 2012 Haziran ayı itibari ile 121 adet otoüs filosu var, bunun 78'i Mercedes Benz'e ait. Umuyorum bu adetler artacak." ifadelerini kullandı.

Törende gazetecilerin sektöre ve satışlara dair soruları ile karşılaşan Sülün, şunları aktardı:

"Geçen sene bin 700 adet şehirlerarası otobüs satıldı. Yani tarihin en büyük satışlarıydı. Tabii biz, 2012 için gerileme olacağını öngörüyorduk. Bu sene bine yakın bir satış var. Yani gerileme sürpriz değil. Ağustos ayında sektör, yüzde 4,63 oranında daraldı. Buna mukabil Mercedes Benz, 8 ayı 453 şehirlerarası otobüs satışı ile tamamladı. 2011 sonunda yüzde 52 olan piyasa payını yüzde 66’ya çıkardı."

Otobüslere yolcuların talep oranı ile ilgili sorularına muhatap olan İstanbul Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Selami Tırış da "Yaz sezonu ve bayram döneminde yolcu artışı var. Firma olarak bulunduğumuz bölgelerde yüzde 80-90 ulaşıma katkı sunduk. Ciddi yolcu artışına talebe cevap verdik. Yatırımlarımızın önemli bölümü de bundan olmuştur." cevabını verdi.

Törende son olarak 4 bininci Travego, Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Kurz tarafından İstanbul Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Tırış'a takdim edildi.
Kaynak: cha