Mardin’in Midyat ilçesindeki tekstil fabrikası, işçilerin Ramazan ayında daha kolay çalışabilmeleri için gece vardiyasına geçti. 300’ün üzerinde çalışanı bulunan fabrikanın müdürü, “Personelin rahatlığı bizim rahatlığımızdır” dedi.

Aslankaya Şirketler Grubu'na bağlı Mid-Mar Tekstil'deki işçiler, Ramazan ayında zorlanmamak ve üretimin aksamaması amacıyla gece vardiyasına geçti. İftardan sonra servislerle fabrikaya gelen 300’ün üzerinde personel, sahur vaktine kadar çalışıyor. Fabrika yemekhanesinde düzenlenen sahur programının ardından çalışanlar yine fabrikaya ait servis araçlarıyla evlerine bırakılıyor.

Fabrika Müdürü Abdurrahim Arslan, “Mübarek Ramazan ayında gece vardiyasına geçmeyi personelimizin rahatlığı açısından önemsiyoruz. Personelimizin rahatlığı bizim rahatlığımızdır. Goldenbahis Ayrıca memleketimize yaptığımız yatırım ve hemşehrilerimize kazandırdığımız iş sahası münasebetiyle çok mutlu ve guruluyuz. Allah’ın izniyle çalışma kapasitemizi ve personelimizin sayısını artırmayı hedefliyoruz. Amacımız ilçemizin gurur kaynağı olmanın yanında bölgenin parlayan yıldızı da olmaktır” diye konuştu. Arslan, Batman, Nusaybin ve Dargeçit’te bulunan tekstil atölyeleriyle koordineli çalıştıklarını, birçok tekstil atölyesine iş verdiklerini ifade etti.

Bölgede mevcut iş olanakları yüzünden yıllarca gurbette çalıştıklarını anlatan ustabaşı Salih Akçay ise, “Ramazan ayında gece mesaisi bizim açımızdan son derece önemli bir gelişme. Kendi memleketimizde, evimizde çalışmaktan dolayı da mutluyuz. Yıllarca İstanbul’a gidip çalışıyorduk. Bize bu imkânı sunan yetkililerimize teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha