Büyük önder Atatürk’ü Türkiye’ye göndererek önemli adım attıklarını belirten Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, “Birbirimize yakınız. Biz, 3 bin adet Türkçe kelime kullanıyoruz. Karşılıklı yatırım yaparak, bağlarımızı güçlendirmemiz gerekiyor.” dedi.

İstanbul temasları dâhilinde TUSKON’a konuk olan Gjorge İvanov, yatırımların ülkelerin diyalogları adına önemini anlattı. İvanov, Türkiye’den Makedonya’ya gelerek istihdam yaratan firmalara da teşekkür etti.

Türkiye’nin her daim Makedonya’nın ardında durduğunu vurgulayan Ivanov, “Tarihe bakıldığında ortak unsurlara rastlamak mümkün. 100 sene evvel büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Türkiye’ye göndererek dünya için önemli bir adım attık. Şu an, o dönem yaptığımız bu güzel olayın meyvelerini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile diyalogun, bağların yeniden ele alınması gerektiğini dile getiren Makedonya Cumhurbaşkanı, “Ülkeme geldiğinizde atalarınızın bıraktığı izleri görebilirsiniz. Bizler de Türkiye’ye her geldiğimizde kendimizi evimizde hissediyoruz.” dedi. Günlük hayatlarında 3 bin adet Türkçe kelime kullandıklarını aktaran Gjorge İvanov, şunları kaydetti:

“Birbirimize çok yakınız. Balkanlarda içilen kahveye ’Türk kahvesi’ diyoruz. Yakın zamanda ülkemizde yatırım yapacak olan girişimcilerin haberlerini alıyoruz. Buradan çağrı yapıyorum. Makedonya’ya gelin ve yatırım yapın. Biz de gelelim ve Türkiye’ye yatırım yapalım. Bu bağları güçlendirmemiz gerekiyor.”

TUSKON BAŞKANI MERAL: MAKEDONYA’YI YAKINDAN İZLİYORUZ

TUSKON Başkanı Rızanur Meral ise Makedonya’nın gelişimini mercek altına aldıklarını; bu dönemde ülkeye gereken katkıyı sunacaklarını ifade etti.

TUSKON bünyesinde bulunan 173 dernek ve 43 bin girişimciyi Makendonya’ya daha fazla yatırım yapmaya yönelttiklerini bildiren Rızanur Meral, şöyle devam etti:

“Avrupa’ya olan yakınlığı, yetişmiş insan kaynağı ve Türkiye’ye verilen değer Makedonya’yı hakikaten yatırım için çok önemli bir ülke haline getiriyor. Biz, bu sene Makedonya ile ilgili farkındalığı artırmak için Türkiye’nin pek çok ilinde tanıtımlar yapmaya açığız. Bu konuda her zaman talepleri değerlendirebiliriz.”

Kaynak: cha