Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Yunanistan'da, sobaya dönüş yaşanıyor. İthal girdi maliyetlerini azaltmayı hedefleyen Yunan Hükümeti'nin ısınma ihtiyacını karşılamak için sobayı teşvik etmesi Türk soba üreticisine yaradı. Yunanistan'daki fuara katılan Eskişehirli soba imalatçısı, komşu ülkeden gelen talebe yetişmekte zorlanıyor.

İskeçe ve Gümülcine'deki ısı fuarına katılan Eskişehirli soba imalatçısı, Yunanistan gelen talebi karşılayabilmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Sürel Soba Genel Müdürü Ata Ersoy, komşu ülkede katıldıkları fuarda beklediklerinin çok üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını belirterek şunları söyledi: "Yunanlılar şimdiye kadar doğalgaz ve fuel oille ısındıkları için ormanlardan elde ettikleri odunları hep başka ülkelere atık olarak göndermişler. Şu anda devlet soba kullanımını teşvik ediyor. Sobalarımız İskeçe ve Gümülcine'de büyük ilgi gördü. Bu ülkeden gelen talepleri karşılama adına yoğun bir şekilde çalışıyoruz."

Yunanistan haricinde diğer Balkan ülkelerinden de soba talebi geldiğini anlatan Ata Ersoy, sobanın bilinenin aksine Avrupa ve Amerika'da dahi yaygın bir şekilde kullanıldığına dikkati çekti.
Kaynak: cha