Kars, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özcan Yıldırım, tarımsal kooperatiflerin finansman ihtiyacını karşılamak üzere bakanlıkça hazırlanan tip projeleri uygulamaya koyduklarını söyledi.

        Yıldırım, bu çerçevede, Akyaka ilçesinde S.S. Yerlikavak Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin uygulamakta olduğu kırsal alanda sosyal destek projesi kapsamında, ortakların mülkiyetinde 280 başlıklı süt sığırcılığı projesi ile kooperatif ortaklarına ait 70 adet ahırın tadilatının yapıldığını belirtti.

        Yıldırım, ayrıca, 280 adet Simental ırkı gebe düvenin ortaklara dağıtıldığını, makine ve ekipman ile yem alımının yapıldığını, işletme binasının inşaatının da tamamlandığını ifade etti. Yıldırım, böylelikle proje kapsamında gelinen aşamada, toplam 2 milyon 653 bin TL kredi kullandırıldığını ve projenin aşamalarının devam ettiğini söyledi.

        Yıldırım, Selim ilçesinde ise S.S. Sarıgün Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin uygulamakta olduğu kırsal alanda sosyal destek projesi kapsamında ortakların, bin 300 başlıklı damızlık koyun yetiştiriciliği projesi ile 50 adet ahırın tadilatlarının tamamlandığını ifade etti. Yıldırım, bu proje ile bin 250 adet koyun, 50 adet koçun ortaklara dağıtıldığını, gelinen noktada toplam 1 milyon TL kredinin kullandırıldığını ve projenin diğer aşamalarının devam ettiğini kaydetti.
Kaynak: cha