Sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri, terör saldırılarına karşı ortak bildiri yayınladı. Başta siyasiler olmak üzere ülkenin tüm kurum ve kuruluşlarına ortak hareket etme çağrısı yapıldı. TOBB’un öncülüğünde bir araya gelen işveren, işçi, çiftçi, memur, mali müşavir ve esnaf örgütlerinin temsilcileri, “Türkiye’nin üzerinde kirli bir oyun oynanmak isteniyor. Gün, kardeşliğimize sahip çıkma günüdür. Gün birlikte düşünme, birlikte çalışma, birlikte hareket etme günüdür.” mesajı verdi.

TOBB,TÜSİAD,TUSKON ve TESK'in de aralarında bulunduğu 16 sivil toplum kuruluşu, meslek örgütü ve sendika konfederasyonu başkanları Gaziantep'e geldi. Vali Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerini ve Şehitkamil Polis Merkezi’nde görevli polisleri ziyaret eden heyet, ortak açıklama yaptı. Sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve sendika konfederasyonları adına açıklamayı okuyan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Tüm vatandaşlarımız bilmeli ki, bu hain saldırı, ülkemiz üzerinde oynanan kirli bir oyunun parçasıdır. Bu vahim olayın tek hedefi, milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaktır. Hepimiz biliyoruz ki bu milletin tarihinde kirli oyunlar eksik olmamıştır. Ama bu kirli oyunları, her zaman milletimizin asaleti, vakarı ve feraseti bozmuştur. Bizim en büyük gücümüz, kardeşliğimiz olmuştur. Bugün kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler de bilmelidir ki, bu toprakların mayası çok güçlüdür. Bu hesapları yapanlar bilsin ki, milletimiz tüm unsurlarıyla bir bütündür ve hiçbir hesap bu bütünlüğü bozamayacak.” dedi.

“BU OYUNA GELMEYİZ”

Herkesin hazırlanan tezgâhın farkında olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:

“Bu millet bu oyuna gelmez. İnsanların gözlerine bakma cesareti olmayan birileri, bu ülkenin geleceğine bakıp korkuyorlar. Bu tür eylemlerle, birlik ve beraberliğimizi zedeleyeceklerini zannediyorlar. Bu hain eylemler milletimizi birbirine düşürmek şöyle dursun; aramızdaki kardeşlik ruhunu daha da canlandıracak. Şimdi birbirimizi daha çok sevecek, bu ülkenin insanları için her zamankinden daha çok çalışacağız.”

Başta siyaset kurumu olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara hassasiyetle hareket etme çağrısında bulunan Rifat Hisarcıklıoğlu, “Terör, ülkenin ortak sorunudur. Bu konu üzerinden hiçbir çıkar hesabı yapılamaz. Liderlerin Gaziantep’teki birlik ve beraberlik görüntüsü, bu zor günlerde insanımızın ülkenin en büyük umudu oldu. İşte Türkiye’nin dostlarının sevindiren, düşmanlarını üzen tablo, bu birlik tablosudur. Şimdi bu resmi, tüm ülke meselelerinde hakim kılmak zorundayız. Bu birlik ruhunu yaşatmak zorundayız. Gün, kardeşliğimize sahip çıkma günüdür. Gün birlikte düşünme, birlikte çalışma, birlikte hareket etme günüdür. Gün, bir olma, iri olma, diri olma günüdür.” Hisarcıklıoğlu; ''Patlamanın meydana geldiği yerde yaralanan 5 çocuğun ömür boyu eğitim masrafını karşılayacağız. ayrıca üzerimize düşen ne varsa yerine getirmek için 16 kuruluş olarak her türlü göreve hazırız.'' diye konuştu. Toplantının ardından bir gzetecinin ''Terör olaylar yatırım yapma isteğinizi engelleyecek mi?'' sorusuna Hisarcıklıoğlu, şu '' Memleketimizin ortak meselelerinde hep birlikte hareket edeceğiz.'' cevabını verdi.

HEYETTE İŞADAMLARI YER ALIYOR

Heyette, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert, TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı ve ASKON Başkanı Mustafa Koca yer aldı.
Kaynak: cha