Irak Hava Yolları, Atatürk Havalimanı’na düzenlediği seferlerde iniş ve kalkış saatine uymayınca uçuşları iptal edildi. Yolcular da 2 gündür Atatürk Havalimanı'nda beklemek zorunda kaldı. Mağdur olan yolcular için harekete geçen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri, bir seferlik olmak üzere Irak uçuşlarına izin verdi.

Irak Havayolları'na ait uçakların iniş ve kalkış saatine uymaması üzerine, uçuşları iptal edildi. Atatürk Havalimanı'nda kalan yolcular 2 gün boyunca havalimanında beklemek zorunda kaldı. Bunun üzerine DHMİ yetkilileri bir seferliğine uçuşlara izin verdi. Konuşla ilgili açıklama yapan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Slotsuz havaalanına gelinmeyeceğini bütün şirketlerin bildiğini aktardı.

İki gündür havalimanında mahsur kalan yolculardan Yusuf Ayhan, bayram sebebiyle geldiğini fakat 2 gündür dönemediğini söyledi. Cuma günü sabah 6.00’dan beri Atatürk Havalimanı’nda olduklarını belirten Ayhan, “Orada işimiz var gidemiyoruz. Burada rezil olduk. Dün saat 21.00’daydı uçağımız. Öğlen olmasına rağmen gidemiyoruz. Ne zaman gideceğimiz de belli değil. Buradakilere neden gidemediğimizi sorduğumuzda, uçağı kaldırmayın diye yazı geldiğini söylüyorlar. Otobüsle gitsek 2 gün sürecek. Orada da rezillik çekeceğiz. Burada yetkili yok. Kime sorsak herkes kendi kafasından bir şeyler uyduruyor. Bilet alan geldi, yolcular birikti. Şu anda 400’e yakın yolcu var. Bilet satılmaya da devam ediyor. Otobüsle gitsem günler sürecek. Burada beklesek uçağın ne zaman kalkacağı belli değil.” diye konuştu.

Iraklı bir yolcu ise günlerdir ülkesine dönemediğini belirterek, problemin bir an önce çözülmesini istedi. Bu arada DHMİ yetkilileri Iraklı yolcuların daha fazla mağdur olmaması için Irak Hava Yolları’na 21.00’da verdiği slotu erken saate alarak uçmasına izin verdi.
Kaynak: cha