Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, bazı basın yayın organlarında yer alan Irak Hükümeti’nin Türk şirketlerinin ruhsatlarını durdurduğu şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

        Irak Ticaret Bakanlığı’nın yeni bir sistemin altyapısını oluşturmak üzere çalışma yürüttüğünü ve bu çalışma nedeniyle Irak’ta ilk defa iş yapmak isteyen bütün yabancı firmaların ruhsat başvurularını geçici bir süre ile durdurduğunu aktaran Aslan, şunları aktardı:

        “Irak ile iş yapan firmalarımız işlerine devam ediyorlar. Irak ile iş yapmak isteyen firmalar Irak kanunlarına göre önce Ticaret Bakanlığı’na tescil yaptırmaktadır. Irak Ticaret Bakanlığı Irak’ta yeni iş yapmak isteyen firmaların tescilini geçici bir süre durdurmuştur. Bu uygulama sadece Türk firmaları için değil, tüm yabancı firmalar için geçerlidir. Dolayısıyla bunu Irak Hükümeti’nin Türk firmalarına özel bir uygulamasıymış gibi görmek yanlış ve yanıltıcı olur. Ancak, tescili olan ve şuanda işi devam eden firmalarımızla ilgili hiçbir sıkıntı yoktur.”

Kaynak: cha