Yazılım sektörünün önde gelen isimlerinden Başarsoft, 2009 yılında girdiği En Büyük 500 firma listesinde bir üst basamağa çıkmaya devam ediyor. Listeye ilk olarak 242. sıradan giren firma, 2011'de 152. sıraya yükselmeyi başardı. Geçen sene 20 milyon liralık ciroya ulaşan şirket, Türkiye merkezli yazılım firmaları arasında da 10. sırada yer alıyor. Başarsoft üst yöneticisi (CEO) Alim Küçükpehlivan, önümüzdeki dönemde yurt dışında da önemli projelere imza atacaklarını söyledi.

Navigasyon ve sayısal harita üretimi yapan Başarsoft, 1997 yılında kuruldu. Son 5 yılda toplam yüzde 500'e yakın büyüyen şirketin 200'den fazla çalışanı bulunuyor. Başarsoft'un CEO'su ve kurucu ortağı olan Alim Küçükpehlivan, yurt içinde yakaladıkları başarıyı yurt dışında da göstermek istediklerini söyledi. Arnavutluk Telekom sistemi, Filistin Elektrik Marsbahis Dağıtım sistemi için teknoloji ihracına başladıklarını vurgulayan Küçükpehlivan, Ürdün Kraliyet Harita Merkezi ile yaptıkları görüşmelerde de son aşamaya geldiklerini aktardı.

Bilişim sektörünün nadir alanlarının birinde hizmet verdiklerini dile getiren Başarsoft CEO'su ve kurucu ortağı Alim Küçükpehlivan, kurum ve kuruluşlara farklı yetenekler kazandırdıklarını da dile getirdi. Türkiye’de satılan navigasyon cihazlarının yüzde 75’ine harita imkânı sunduklarını aktaran Küçükpehlivan, 2012 yılında bu sisteme canlı trafik bilgisinin de eklendiğine vurgu yaptı. İnternet üzerinden harita hizmeti veren Google Maps'in haritalarını da kendilerinin sağladığını belirten Küçükpehlivan, "Ayrıca Türk Telekom, Turkcell, Vodafone gibi şirketlere hem altyapı hem de müşterilerini haritalar üzerinden görebilme, proje ve planlama yapma gibi yetenekleri de kazandırmaktayız." bilgisini verdi.
Kaynak: cha