Ekonomi Bakanlığı sınavla 45 dış ticaret uzman yardımcısı alacak. Bakanlık tarafından yürütülen hizmetlerde sorumluluk alan kariyer memurları olarak görevlendirilecek uzman yardımcıları, Ekonomi Bakanlığı Merkez ve Yurt Dışı Teşkilatı kadrolarında görev yapacak.

        Ekonomi Bakanlığı’nın sınavına girmek için 9-10 Temmuz 2011 veya 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS) en az 80 alanlar başvurabilecek. Ayrıca son iki KPSS’nin yabancı dil bölümünden (Almanca, Fransızca, İngilizce) en az 48 soruya doğru cevap vermiş olmak veya Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından (KPDS 2010 Aralık, 2011 Mayıs-Kasım, 2012 Mayıs) en az (B) düzeyinde puan almış olmak gerekiyor. Bakanlık iktisat alanından 10, uluslararası ilişkilerden 8, endüstri mühendisliğinden 7, işletmeden 6, hukuktan 6, kimya mühendisliğinden 4, bilgisayar mühendisliğinden 2 ve ekonometri alanlarından olmak üzere toplam 45 uzman yardımcısı sınavla belirlenecek.

Sınava katılabilmek için en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve mühendislik fakültelerinin yukarıda belirtilen bölümleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak, sınavın yapıldığı gün itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olanlar sınava girebilecek. Sınava katılmaya hak kazanan adayların isimleri ve sınav yeri, 11 Ekim 2012 tarihinden itibaren Bakanlığın internet sitesi www.ekonomi.gov.tr ilan edilecek. Sınav yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı yapılacak.Yazılı sınav, yabancı dil (Almanca, Fransızca, İngilizce) ve alan bilgisi (İktisat, Uluslararası İlişkiler, Endüstri Mühendisliği, İşletme, Hukuk, Bilgisayar Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Ekonometri) şeklinde iki oturumlu yapılacak. Adaylar mezun oldukları alanı (bölümü) tercih edecek. Yazılı sınav 14 Ekim Pazar günü 9.00–18.00 saatleri arasında Ankara’da yapılacak.
Kaynak: cha