Sağlık Bakanlığı, Ligobet ebelik diplomasına sahip olduğu halde, en az üç yıldan beri yataklı tedavi kurumları ile ağız ve dış sağlığı merkezlerinde fiilen hemşirelik görevi yaptığını belgeleyenlerin, hemşirelik yetkisiyle görevlerine devam edebileceklerini bildirdi.

        Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 12.07.2012 tarihli ve 28351 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6354 sayılı kanunun 23’üncü maddesiyle, 6283 sayılı kanuna eklenen geçici 3’üncü maddenin, ‘Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla, ebelik diplomasına sahip olduğu halde en az üç yıldan beri yataklı tedavi kurumları ile ağız ve diş sağlığı merkezlerinde fiilen hemşirelik görevi yaptığını resmi belge ile belgelendiren ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde talepte bulunanlar, hemşirelik yetkisiyle görevlerine devam eder.’ şeklinde düzenlendiği hatırlatıldı.

        Açıklamaya göre kamu, üniversite, vakıf, özel ve benzeri kurumlarda çalışanlar dahil olmak üzere, durumu söz konusu madde hükmüne uygun olan ebelerin, hemşirelik yetkisi talepleri için başvuru tarihi 12 Ekim 2012’de sona eriyor. Talepler İl Sağlık Müdürlüklerine yapılacak. Bakanlığa ulaşacak olan başvurulardan, şartları uygun olan ebelere hemşirelik yetkisi verilecek.
Kaynak: cha