Kayıtdışı istihdamla mücadelede önemli adımlar atan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladı. Tiyatroseverlerin kayıtdışı istihdamla mücadele konusunda bilinçlendirilmesini amaçlayan protokol, SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin tarafından imzalandı.

İmza töreninde konuşan Cüneyt Olgaç, kayıtdışı istihdamın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en büyük sorunlardan birisi olduğunu ifade ederek; “Biz bunu engellemek için 'Kayıtdışı İstihdamla Mücadele' gibi bir takım projeleri hayata geçirmiş bulunmaktayız.” dedi. Bu çerçevede Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladıklarına dikkat çeken Olgaç, protokol gereği tiyatrolara gidecek olan seyircilerin bilinçlendirilmesinin birinci temel hedefleri olduğunu söyledi.

Türkiye’de 10 yıl önce yüzde 53 seviyesinde olan kayıtdışılığın şu anda yüzde 38 seviyesine gerilediğini aktaran Olgaç, “Bu da vatandaşların bilinçlendirilmesinin ne kadar önemli olduğunu bir göstergesidir.” diye konuştu. Bir yandan kayıtdışılığı kontrol altına almaya çalışırken bir yandan da vatandaşları bilinçlendirmek istediklerini dile getiren Cüneyt Olgaç, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne konuya gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ise SGK ile çok yakın ilişkileri olduğunu belirtirken; “Ama bizim kurumumuzda çok farklı çalışanlarımız olduğu için, çok farklı alanlarda SGK ile ilişkilerimiz oluyor.” dedi. Kayıtdışına karşı mücadeleye Devlet Tiyatroları olarak katkı sunmak stediklerini kaydeden Bilgin, “Hem sigortalı olmak hem de sigortalı yapmak vatandaşlık görevlerimizden en öncelikli olanlardan birisidir. Bu konuda hem bilinçlendirme hem de kaçakları engelleme anlamında SGK’nın çalışmalarına biz de oyunlarımızda yer vererek katkıda bulunmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Devlet Tiyatroları olarak her gün oyunlarında 20-30 bin kişiyi konuk ettiklerini bildiren Bilgin, "Seyircilerimiz her kesimden çok geniş yelpazeye sahip kişilerden oluşuyor. Seyircilerimizle sosyal güvenlik bilinci ve kayıtdışı istihdamla mücadele konusunu paylaşmak ve bilinçlendirmeye katkıda bulunmak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu ile işbirliği protokolü imzalıyoruz. Oyunlarımızda, broşürlerimizde, afişlerimizde yer vermek üzere çalışmalara katılacağız." diye konuştu. İmzalanan protokolden dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Bilgin, yapılan çalışmaları önemsediklerini söyledi.

İmza törenine Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç, Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Genel Müdür Yardımcıları Ercan Serin, Cemal Coşkun, Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Akif Yeşilkaya, Müdür Yardımcısı Ahmet Burak Bacınoğlu, Belgelik Şube Müdürü Seval Uzgören katıldı.
Kaynak: cha