Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İntibak Yasası ile ilgili çalışmanın devam ettiğini, eksik ödeme yapılan emeklilerin maaşlarının düzeltilmesi ile ilgili bakanlık olarak sorumluluklarını yerine getireceklerini söyledi.

Ankara Kültür Merkezi’nde 2. Sivas Günleri açılış törenine katılan Çelik, İntibak Yasası çalışmaları kapsamında bazı emeklilerin maaşlarının yanlış hesaplandığı yönünde basında çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, bir gazetecinin, ''İntibak çalışmaları devam ederken, bazı emeklilerin maaşlarının yanlış hesaplandığı, rakam da verilmiş 2 bin 500 kişinin eksik hesaplandığı yönünde, ayrıca 3 bin 500 kişinin de maaşlarının fazla hesaplandığı yönünde. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, “İntibak ile ilgili çalışmalarımızın 2000 yılı öncesi SSK emeklileri ile ilgili olduğunu daha önce ifade etmiştik. 2000 öncesi emeklilerimiz ile ilgili elektronik ortamda yapılan bir çalışmanın ürünü olarak emekli olmaları söz konusu değil. O günün koşullarında yapılan çalışmalarda bugün elektronik ortama aktarılınca ortaya çok büyük olmamak, rakamlar yüksek değil belki 3-5 bin kişilik bir emeklimiz ile ilgili farklılık söz konusu.” dedi.

Bazı emeklilerin maaşlarında fazlalık, bazılarının maaşlarında ise eksiklik olduğunu anlatan Çelik, “Bu henüz netleşmiş bir durum değil. Çalışmalar devam ediyor. 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle dosyaların hepsi elden geçirilip incelenince o çerçevede fark ödenmesi gerekenlerle ilgili sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Eksik ödemelere karşı kamunun yapması gereken ödemesi yapması gerekiyor.” diye konuştu. Yapılan fazla ödemelerle ilgili ise siyasetin bir karar alacağını vurgulayan Çelik, “Siyasi bir karardır. Onlarla ilgili değerlendirmeyi Bakanlar Kurulu’nda yaparız. Henüz netleşmiş bir durum yok. Önümüzdeki günlerde netleşince kesin rakamları paylaşacağız. Çalışma henüz bitmedi. Yaklaşık 2 milyon 700 bin emekliden bahsediyoruz. Dosyalar tek tek elden geçiriliyor. Net rakam çıkınca bununla ilgili alınan kararları kamuoyu ile paylaşırız.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha