AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, fındık fiyatlarının belli bir rakamın altına düşmesi durumunda buna seyirci kalamayacaklarını, hükümet olarak duruma müdahale edeceklerini söyledi.

        Canikli, yaptığı açıklamada, fındık üreticilerine fiyat güvencesi ve hükümetin kendilerinin yanında olduğu mesajını verdi. Fındık fiyatının belli bir rakamın altına düşmesine müsaade etmeyeceklerini kaydeden Canikli, "Sezon yaklaştı, hasat zamanı başladı. Sezon başladığı zaman gördüğümüz manzara tekrar etmek üzere. Bu dönemlerde birilerinin, fındığın fiyatını suni olarak aşağı çekerek, bu dalgalanmadan muhtemelen menfaat elde etmek amacıyla bir çalışma içerisinde olduklarını görüyoruz. Bunu yapabilmek için de bu sene fındık rekoltesinin yüksekliğini gerekçe gösteriyorlar. Bazılarının ifade ettiği kadar yüksek bir rekolte yok. Şu anda fındık rekoltesi iddia ettiği gibi 700-720 bin ton düzeylerinde değil. Biz bu rakamın daha aşağılarda olduğuna inanıyoruz ve biliyoruz. Bunun temel gerekçesi rekoltenin yüksek olduğunu ileri sürerek, psikolojik faktörleri ve piyasa kurallarını da devreye sokarak fındığın fiyatını aşağı çekmeye çalışmak. Amaçları bu." dedi.

        Fındık üreticilerinden, fiyat oyununu bozmak için destek isteyen Canikli, şunları kaydetti: "Buna karşı hepimizin uyanık olması gerekir. Çiftçi kardeşlerimizin de hassasiyetlerini ortaya koyması gerekir. Üreticilerimiz fındığını pazara azar azar getirmesi gerekir. Çok olduğu zaman üreticilerin aleyhine olarak kazanç elde etmek isteyenlerin amaçları gerçekleşmiş olur. Dolayısıyla üreticlerimiz ihtiyacı kadar fındığı paraya çevirerek bu süreç yürütülmeli. Yoğun olarak fındığın geleceği bu dönemlerde fiyatı düşürecekler, birkaç ay sonra fındığın fiyatı yükselecek ve haksız kazanç elde edecekler. Olan üreticiye olacak. Fındığın fiyatındaki gevşeme, bunu yapmak isteyenlerin bir ölçüde başarılı olduklarını gösteriyor. Buradan onlara ve herkese seslenmek istiyorum. Bu şekilde ve suni şekilde fındığın fiyatını aşağı Casino Siteleri çekmeye çalışmaları neticesinde, fındığın fiyatı belli bir rakamın altına indiğinde buna kesinlikle kayıtsız kalamayız. Çok açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz. Herkesin duymasını istiyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi üreticiyi mağdur etmeyecek şekilde, vatandaşımızı sııntıya sokmayacak şekilde gereken müdahaleyi yaparız. O yüzden bu şekilde niyetleri olanlar, bu amaçlarından vaz geçmelidirler. İşi piyasa şartlarına bırakmalarını istiyoruz."

Kaynak: cha