Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, havayolları müjdesini Makedonya'dan verdi. Altepe, görüşmelerin olumlu sonuçlandığını söyledi.

        Arap Birliği Turizm Teşkilatı Genel Sekreteri ile yürütülen Bursa Hava Yolları (BHY) girişiminin son aşamaya geldiğini kaydeden Altepe, "Şirket kuruluşu ile ilgili görüşmeler son aşamaya geldi. Adı Bursa Hava Yolları ya da Bursa Airlines olacak. Bu şirketin yüzde 50'si Arapların, dolayısıyla, Arap Birliği Turizm Teşkilatı'na üye 22 üyenin ortaklığı olacak. Bursa'da da Büyükşehir Belediyesi, BTSO, OSB'ler ve isteyen tüm yatırımcılar ortak olabilecek. Bu çalışmaların öncülüğünü şu anda Büyükşehir Belediyesi yürütüyor. Şirket ilk etapta 5 büyük uçak alacak. Bursa üzerinden tüm Arap ülkelerine seferler düzenlenecek. Bu seferlerde Yenişehir Havaalanı kullanılacak. Araplar mesela, Maldiv adalarına seferler istiyor, Bursa'dan, Arap ülkeleri üzerinden Maldivlere seferler düzenlenecek." dedi.

        Bursa'nın aslında bu işlerde geç kaldığını ifade eden Altepe, "Önemli olan Yenişehir Havalanı'nın boş kalmaması. Bursa'nın dünya ile hava yolu bağlantısının kurulması. Yaptığımız görüşmelerde yolcu sıkıntısının çekilmeyeceğini tahmin ediyoruz. Bursa'dan da talepler var. Araplar da bu işe girerse, belediye de başarılı olur." diye konuştu.

        BDO'YA KELEPİR GEMİ ALINDI

        Bursa'nın denizyolu ulaşımı için çalışmaların son hızıyla devam ettiğini vurgulayan Altepe, "Şansımız yaver gitti, çok uygun fiyata icradan gemi aldık. Tüm aksamı yenilenmiş, okyanus şartlarına dahi dayanıklı. Diğer gemi için ise görüşmelerimiz sürüyor. Gemi alımı tamamlandığında seferlere başlayacağız. Bursa kadar İstanbullular da bunu istiyor." şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, Bursa'nın hem havada hem karada ulaşımını bu çalışmalarla en üst düzeye çıkartacağını, bunun şehrin turizm ve ekonomik kalkınmasına da ivme kazandıracağını sözlerine ekledi.

        Büyükşehir Belediyesi'nin Makedonya'nın Üsküp kentinde Osmanlı eserlerinin restore çalışmalarının başlatılmasıyla ilgili törenlere AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, çok sayıda gazeteci ve Uludağ Üniversitesi'nin öğretim üyeleri katıldı. Program kapsamında 250 çocuğun sünneti gerçekleştirilecek ve Osmanlı'dan kalan Gazi Baba Türbesi ve Rufai Tekkesi'nin restorasyon çalışmaları başlayacak.
Kaynak: cha