Avrupa’nın sektöründe en önemli fuarı olarak kabul edilen Uluslararası MoOD Ev Tekstili Ürünleri Fuarı, Brüksel Expo Fuar alanında başladı.

AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel, Brüksel Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Oya Yazar Turan ve Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy fuarda yer alan Türk firmalarına ziyaret gerçekleştirerek yetkililerden bilgi aldı.

Üç gün açık kalacak olan uluslar arası fuarda Türkiye’nin yanı sıra bu yıl 23 ülkeden 230 katılımcı firma yer aldı. Türk ev tekstili sektörünün dünyaya tanıtımı için faaliyetlerini aralıksız sürdüren Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), İbrahim Burkay başkanlığında 18 firma ile Milli Katılım Organizasyonu gerçekleştirildi. Bu yıl 34.sü düzenlenen ve üç gün açık kalacak fuar, geçtiğimiz yıl 30 ülkeden 258 katılımcıya ev sahipliği yapmış, yaklaşık 7 bin 300 profesyonel tarafından ziyaret edilmişti. Milli katılımın yanı sıra, 29 bireysel Türk firması da sergileme imkânı bulacak. Toplam 47 firma katılımı ile Türkiye, fuardaki en gözde ülke konumunda.

“Yalnızca Özgün Tasarımlarla Buluşun” sloganıyla kapılarını açan fuara döşeme, pencere ve duvar kaplamaları ürün gruplarının yalnızca özgün tasarım ve yüksek teknolojide üretim yapabilen üreticileri katılabiliyor. Fuarın ziyaretçi profilini, zincir mağaza yetkilileri, editörler, mobilya üreticileri, iç mimarlar, satın alma sorumluları ve toptancılar oluşturuyor.
Kaynak: cha