Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ekonomideki soğumaya ilişkin daha önce yaptıkları açıklamaların yanlış anlaşıldığına dikkat çekerek, “Bu süreç uzun vadeli kazanımlarımıza fayda sağlayacaksa varsın devam etsin.'' dedi.

        Mustafa Boydak, KAYSO Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan terör olaylarına değindi. Ülkenin birlik ve beraberliğine yapılan saldırıların insanları yıldırmaması gerektiğini kaydeden Boydak, bu konuda hükümete olan güvenlerinin tam olduğunu açıkladı.

        Türkiye'nin istikrarıyla ilgili endişelerinin olmadığını ve istikrarın süreceğine işaret eden Boydak, şöyle devam etti: “Gelecekle ilgili istikrar konusunda endişe duymuyoruz. Yeter ki dış politikada hata yapılmasın. Kalleşçe işlere maruz kalmayalım. Ama iş sadece ekonomi ile bitmiyor. Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelere yakın huzur ve sükûnetin bizim de hakkımız olduğunu düşünüyorum.”

        Daha önceki meclis toplantısında yaptığı ekonomideki soğumayla ilgili açıklamalarının yanlış anlaşıldığını aktaran Boydak, “Geçen ay yapılan meclis toplantımızda, ekonomide bir miktar soğuma olduğunu, bu soğumanın ülkemizin istikrarı için gerekliyse devam etmesi gerektiğini söyledik. Ama ekonomiyi gevşetelim demedik. Bilakis bu süreç bizim uzun vadeli kazanımlarımıza fayda sağlayacaksa varsın devam etsin. Dünya hala flu bir süreçten geçmekte. Dış tehditlerin de olduğu bu süreçte bu sıkılık Türkiyemize bir fayda sağlayacaksa sanayiciler olarak bu sıkılığa varız. Hem ekonomi yönetiminin, hem Merkez Bankası'nın bu konuda yaptığı çalışmaları takdir ediyoruz. Varsın 5–6 ayımız zayıf geçsin. Biraz hızımız düşmüş şekilde büyüyelim, ama neticede uzun vadede istikrarın hepimize daha fazla fayda sağlayacağını söylememiz lazım.”

        Boydak, Türkiye'nin kısa vadeli kazanımlara ihtiyacı olmadığını, enflasyonun birkaç puan daha yükselmesinin faturasını daha sonra kendilerinin ödeyeceğini ifade ederek, bu konuların ilerde daha fazla büyük sorunlar oluşturmaması için bu sürece destek verilmesi gerektiğini söyledi.

        Başkan Boydak, faizin düşmesi ve kurun yukarı çekilmesi yönündeki söylemlere dikkati çekerek, bu söylemlerin yanlış olduğunu ve bu gelişmelerin küresel ekonomiye bağlı yürüdüğünü, bu konuda otoriteler tarafından alınan kararlara saygı duyulması gerektiğini dile getirdi.

        Açıklamasının sonunda başkan yardımcıları Hasan Karaman’ı bayram öncesinde kaybettiklerini aktaran Boydak, Karaman için Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Boydak, Gaziantep ilindeki saldırıyı da kınadıklarını ifade etti.
Kaynak: cha