Dünyanın en büyük kurumsal bilişim teknolojisi şirketlerinden biri olan IBM, Türkiye’deki 5. ofisini Adana’da açtı.

        Açılış nedeniyle Hilton Oteli’nde düzenlenen etkinliğe IBM Türk Çözüm Ortakları Müdürü Nedim Nazlı, Ankara Bölge Müdürü Metin Eskicioğlu, Bölge Satış Yöneticisi Orkun Ekinci, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ile çok sayıda davetli katıldı.

        Ofisin Adana’da hizmete girdiğinin açıklandığı toplantıda söz alan IBM Türk Ankara Bölge Müdürü Metin Eskicioğlu, “Ülke genelinde daha iyi hizmet verebilmek, çözümleri yerinde ve daha etkili bir şekilde aktarabilmek, bu sayede daha verimli bir çalışma ortamı kurabilmek için İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’dan sonra Adana tercih edildi.” dedi.

        Eskicioğlu şöyle devam etti: “Türkiye’de kurumların gerek çalışma biçimlerini dönüştürmek, gerekse daha ‘akıllı’ hale getirmek için gelişmiş teknolojilere ve süreçlere yatırım yapmaya başladıklarını görüyoruz. Adana bu anlamda Türkiye’nin önde gelen şehirlerindendir. Dolayısıyla IBM Türk, Adana ve çevresinde daha iyi hizmet verebilmek amacıyla 5. ofisi için Adana’yı tercih etmiştir. Yakın dönemdeki hedefimiz, bu ofisimiz aracılığıyla IBM çözümlerini yerinde ve daha etkili bir şekilde aktararak, karşı tarafa katma değeri yüksek hizmet sunabilmektir.”

        Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ise basit bilgiden bilişime uzanan binlerce yıllık insanlık öyküsünden kesitler sundu ve Türkiye’nin teknoloji üreten ülkeler arasına girmesi gerektiğini söyledi.

        IBM yöneticilerine, 5. ofisleri için Adana’yı tercih etmelerinden dolayı teşekkür eden Sürenkök, “Teknolojimizi ilerletmedikçe, teknoloji üretemedikçe dış ticaret ve cari işlem açıkları vermemiz kaçınılmaz. Bunun sonucu da belli; sorunlarımızın birçoğunun ilacı olan ekonomik büyümemizin frenlenmesi.”

        IBM Türk Adana Ofisi Ankara’ya bağlı çalışacak. Ofis, Gaziantep, Hatay ve Mersin’i de temsil edecek.


Kaynak: cha