Türkiye’nin önde gelen atık yönetimi firmaları, Tüm Atık ve Çevre Yönetimi Derneği adı altında dernekleşti. İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç’ın geçici yönetim kurulu başkanlığına seçildiği dernek, sektörün sorunları ve tecrübe paylaşımında öncü rol oynamayı amaçlıyor.

İZAYDAŞ, İSTAÇ, PETKİM, Recydia, Anel Doğa, Chimirec Avrasya, Remondis, MSG Enerji ve Kiplasma firmalarının kurucu üye olduğu Tüm Atık ve Çevre Yönetimi Derneği ile ilgili çalışmalar yaklaşık 6 ay önce başladı. Son olarak İzmir’de gerçekleştirilen 7. kuruluş çalıştayı toplantısının ardından dernekle ilgili resmi işlemlerin başlatılmasına karar verildi.

Derneğin geçici yönetim kurulu başkanlığına seçilen İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, çalıştay sonunda yaptığı açıklamada, bu alanda söz sahibi olan şirketlerin dernek aracılığıyla atık yönetimi sektörünü geliştirmek, sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde etkin atık yönetimi uygulamalarını yaygınlaştırmak ve ülke genelinde çevre duyarlılığını artırmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Atık sektörünün kurumsallaşma ve temsiliyete ihtiyaç duyduğunu dile getiren Saraç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Atık yönetimi pozitif ekonominin bir parçası haline gelmiş olup, bugün itibariyle onlarca şirket, binlerce istihdam oluşturmaktadır. Artık AB normları çerçevesinde boşluk kaldırmayan yönetmeliklerimiz, duyarlı kamu yönetimi, çevre sorunlarını profesyonel çözümlerle destekleyen sanayicilerimiz ve elbette atık sektörüne yön veren, güç veren ve çözüm üreten önemli temsilciler bulunmaktadır.”

GEÇİCİ YÖNETİM KURULU

Merkezi İstanbul’da yer alacak olan Tüm Atık ve Çevre Yönetimi Derneği’nin geçici yönetiminde şu isimler yer aldı: İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç yönetim kurulu başkanı, RECYDİA Genel Müdürü Dr. Oğuz Can başkan yardımcısı, PETKİM Genel Müdürü M. Hayati Öztürk sayman, İSTAÇ Genel Müdürü Osman Akgül üye, MSG Enerji Genel Müdürü Cavit Vardarlılar üye.
Kaynak: cha