Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Adnan Vücudi Özen, şehrin sağlık turizmi potansiyelinin dünyaya tanıtılması amacıyla çalışma yürüttüklerini söyledi.

Antalya’yı sağlık turizminde marka şehir yapma amacı ile kurulan Sağlık Turizmi Platformu 1. Yürütme Kurulu Toplantısı ATSO’da gerçekleştirildi. ATSO Başkan Yardımcısı Adnan Vücudi Özen’in başkanlığında yapılan toplantıya Antalya Tanıtım AŞ’nin yanı sıra özel sağlık kuruluşları ile bazı turizm firmalarının temsilcileri katıldı. Toplantıda şehrin sağlık turizmi sektörünün uluslararası pazarlarda tanıtımına yönelik atılacak adımlar konuşuldu.

Antalya’nın tesisleriyle, iklimiyle, insan kaynağıyla, sağlık sektöründeki marka işletmeleriyle sağlık turizmi için büyük potansiyele sahip olduğuna değinen ATSO Başkan Yardımcısı Özen, bu potansiyeli ortaya çıkarmak için bir dizi çalışma yapacaklarını söyledi. Ekonomi Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla önümüzdeki günlerde ‘Sağlık Turizmi ile İlgili Teşvikler Tebliği’ konusunda bir toplantı yapmayı planladıklarına değinen Özen, ayrıca Antalya’yı sağlık sektörüyle dünyaya tanıtacak görüşmeler yapmak amacı ile ilk etapta IMF Kiev Fuarı’na gözlemci olarak katılım sağlama kararı aldıklarını belirtti.

Dubai, Alma-Ata ve Utrecht fuarlarına katılım kararlarını bir sonraki toplantılarında netleştireceklerine değinen Özen, “Antalya’nın sağlık turizmiyle de iyi bir yerde olduğunu göstermek amacıyla tanınmış bir derginin Londra Fuarı sayısında İngilizce olarak hazırlanan 10 sayfalık ‘Antalya’da Sağlık Turizmi’ yazısı çıkartacağız. Dergi ilk olarak kasım ayı içinde yapılacak World Travel Market (WTM) Fuarı’nda, sonrasında ise 1 yıl boyunca Türkiye’deki turistik destinasyonlarda satılacak. Bunların yanı sıra, Tanıtım A.Ş.’nin katılım sağlayacağı 40 fuarda dağıtılmak üzere İngilizce, Almanca ve Rusça olarak 3 dilde basılacak ‘Antalya Destinasyonu Sağlık Broşürü’ hazırlanıyor. İngilizce broşürün ilk olarak Kasım 2012’de gerçekleştirilecek WTM Fuarı’nda dağıtılmasını planlıyoruz. Sağlık Turizmi Platformu için ATSO sponsorluğunda bir internet sayfası da yapacağız. Bu sayfada Antalya’da tedavi olan yabancı hastalar ile röportajların da yer almasını öngörüyoruz.” diye konuştu.
Kaynak: cha