Bu yıl 52’ncisi düzenlenecek Cenova Boat Show Fuarı’nda Türk deniz turizmi sektörünü Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi tanıtacak. Fuarda, Antalya Serbest Bölgesi’nde üretilen lüks yatlar da görücüye çıkacak. DTO Antalya Şube Müdürü Cüneyt Koşu yaptığı açıklamada, her yıl 184 ülkeden yüzlerce firmanın katıldığı 250 bine yakın yatçı ve deniz turizmcisinin ziyaret ettiği fuarın bu yıl 6-14 Ekim 2012 tarihlerinde düzenleneceğini bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle sağlanan 73 metrekarelik Türkiye standında Türk deniz turizminin tanıtılacağını belirten Koşu, "Her yıl binlerce ziyaretçinin katıldığı Cenova Boat Show Fuarı dünya yat ve denizcilik sektörü açısından çok önemli bir fuar. Bu fuarda Türk deniz turizmi DTO Antalya Şubesi tarafından tanıtılacak. Geçen yıl düzenlenen fuarda iki binden fazla yeni lüks tekne sergilenmişti." dedi.

Dünyanın en önemli yat yapım firmaları ile kendilerine yat almak isteyen işadamlarının buluşma noktası olan Cenova Fuarı’nı çok önemsediklerini anlatan Cüneyt Koşu şöyle devam etti: "Cenova Boat Show Fuarı’nda Türkiye’deki marinalar, charter tekneler, deniz turizmiyle ilgili aktiviteler ile Türk mega yat üretiminin tanıtımı yapılacak. DTO, ülkemizin yeni gelişmekte olan sektörlerinden biri olan deniz turizmini tanıtmak için atağa kalktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk deniz turizminin tanıtımını DTO’ya verdi. Fuarda, denizcilikle ilgili promosyon malzemeler ve broşürler dağıtılacak."





fearbet.org
Kaynak: cha