Yastık altında bulunan altınları ekonomiye kazandırma adına atılan adımlar meyvesini veriyor. Bu minvalde bankacılık sektörünün başlattığı altın günleri, altın hesabı gibi çabalar amacına ulaştı. Yastık altındaki bilezik, kolye ve küpe gibi takılar bankalara gelmeye başlarken, sadece Bank Asya mart ayından bu yana yatırımcıdan 2,5 ton altın topladı. İlgiden memnun olan Genel Müdür Abdullah Çelik, sene sonu için belirledikleri 4 ton altın toplama hedefini, 5 tona çıkardıklarını söyledi.

Katılım bankacılığının önde gelen aktörlerinden Bank Asya’nın genel müdürü Abdullah Çelik, yastık altındaki altını ekonomiye kazandırmak için yaptıkları çalışmaları Cihan’a anlattı. Bankacılık sistemine bu kolaylığın sağlanmasının atıl durumdaki bir potansiyelin kredi aracı olarak kullanılmasına, dolayısıyla üretime ve istihdama katkı sağlamasına vesile olduğunu kaydetti. Düzenledikleri kampanyaların meyvesini vermeye başladığını ve 2,5 ay gibi bir sürede 2,5 ton altın topladıklarını ifade eden Çelik, kurum olarak altında toplam büyüklüklerinin 12 tonu bulduğunu belirtti.

Abdullah Çelik, altın hesaplarının zaman içinde daha fazla ilgi görmeye başlayacağına inandığını dile getirirken, şunları söyledi:

“Takılar, daha evvel altın yastık altında değerlendirilen ürünlerdi. Şu an biz, bunlara kar payı ödemeye de başladık. Böylece altınlar, soygunculardan korunuyor; güvence altına alınıyor. Bir de tabii ek gelir getiriyor. Altın hesapları onun için vatandaşlarımızın istifade edebileceği iyi bir ürün, iyi bir inovasyon. Yastık altında Jasminbet bekleyen önemli bir miktar var. Bunları davet ediyoruz. Bu şekilde birikimler yastık altından çıkıp ekonomiye yararlı olur; kredi ve istihdama katkı sunar.”

Bank Asya olarak istihdama önem verdiklerini belirten Çelik, ağustos ayının sonunda yeni şubeler açacaklarını, eylül ayına da yeni bir yüzle gireceklerini duyurdu.
Kaynak: cha