Dünya helal ürün pazarı, 2,1 trilyon dolara ulaştı. Bu pazardan pay almayı amaçlayan firmalar, Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’nda biraraya geliyor.

11-14 Ekim tarihlerini kapsayan fuarda market ve süpermarketler, toptancılar, perakendeciler, tedarikçiler, üreticiler, ithalatçılar ile ihracatçılar buluşuyor.


CNR Expo Center’da düzenlenecek fuar, Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES), World Halal Council (WHC) ile KOSGEB desteğinde yapılacak.

Helal gıda ve içecek, kozmetik, medikal ürünler, temizlik, hijyen malzemeleri, İslami moda ve tekstil, tesettür giyim ve hac malzemeleri gibi ürünlerin sergileneceği organizasyonu BAE, Malezya, Endonezya, Filipinler, Singapur, ABD, Suudi Arabistan, Almanya, Hollanda, Fransa, Cezayir, Fas, Kanada, Japonya’dan gelecek şirketlerin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarın alım grubunu ise Irak, İran, Endonezya, Malezya, Pakistan, Suriye, Hindistan, Bangladeş, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Kuveyt, Katar, Umman, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, Finlandiya, Kanada, Filipinler, Brezilya, Belçika, İngiltere ve Fransa oluşturuyor.

Kaynak: cha