Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin, Rusya Federasyonu’nun Karadeniz kıyısındaki Soçi şehrinde bir araya geldi.

Görüşmede Rusya ile Ukrayna’nın doğalgaz işbirliği konusuna değinen Yanukoviç, konunun iki devlet ilişkilerinde her zaman yer alacağını ama doğalgaz konusunda Ukrayna’nın kendi pozisyonunu biraz değiştirmek istediğine vurgu yaptı.

Yanukoviç, “Rusya'nın DTÖ’ye üyeliği sonrasında ekonomik işbirliğini geliştirmenin etkili yollarını bulmalıyız. Rusya, Ukrayna’nın ana ticaret ortaklarından biridir. Rusya’nın DTÖ’ye üyeliğini en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.” dedi.

Yanukoviç Ukrayna ve Rusya’nın üçüncü dünya ülkelerinde ve özellikle BDT ülkeleri pazarında yüksek teknoloji ürünleri dalında iyi potansiyele sahip olduğuna da değindi. Teknoloji ve iki ülkenin ağır sanayi alt yapısının dikkat çeken Yanukoviç, uçak yapımı, enerji mühendisliği ve gemi imalatı konusunda işbirliği teklifinde bulundu.

Öte yandan görüşme esnasında Yanukoviç, Şangay İşbirliği organizasyonda Ukrayna’nın gözlemci olarak katılmak istediğini de belirtti.
Kaynak: cha