Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Dünya Muaythai Şampiyonası'nda Türkiye 4 altın, 4 gümüş ve 6 bronz madalya alarak büyük bir başarıya imza attı.

Bayanlarda 54 kiloda İrem Akın, erkeklerde 51 kiloda Erburak Can, 63,5 kiloda Hayri Doğan Hozanlı, 63,5 kiloda Abdülmenaf Atalay altın madalya alarak İstiklal Marşımızı okuttu. Geçen yılın dünya şampiyonu Alperen Erdoğan ise finalde rakibine yenilerek gümüş madalyada kaldı.

Muaythai Milli takım teknik direktörü Şahin Eroğlu, alınan madalyalarla ilgili olarak çok mutlu olduğunu söyledi. Federasyon başkanı Hali Durna ve yöneticilere verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Eroğlu, “Yöneticilerimiz bize emek verdiler. Bunun sonucunu madalyalarla süslemek çok gurur verici. Çok emek verdik, çalıştık ve bunun sonucunu da burada aldık. Dünyanın çoğu büyük ülkesi burada altın madalya alamadı. Ama biz 8 tane final oynadık. Daha çok da olabilirdi. Yani maçlarımızın çoğu 3-2’yle gitti. Ama sonuçta 8 finalin 4’ünü altına çevirebildik. Bu da bizim için çok gurur verici. 4 altın, 4 gümüş ve 6 bronz Türkiye’ye armağan olsun” şeklinde duygularını ifade etti.

Altın madalya kazanan Hayri Doğan Hozanlı, İstiklal Marşını okutup bayrağımızı göndere çekilmesini sağlamaktan oldukça mutlu olduğunu söyledi. Diğer bir dünya şampiyonu Erburak Can ise tüm arkadaşlarıyla birlikte 1 yıldır aralıksız olarak antreman yaptıklarını söyledi. Can, “Geçen yıl Avrupa şampiyonasında da derece yapmıştık. Burada da bayrağımızı dalgalandırdık. Bu yüzden çok mutluyum.” dedi.

Diğer yandan şampiyonada madalya alan sporcularımız şu şekilde sıralandı:

Altın: 54 kiloda İrem Akın, 51 kiloda Erburak Can, 63,5 kiloda Hayri Doğan Hozanlı, 63,5 kiloda Abdülmenaf Atalay.

Gümüş: 57 kiloda Alperen Erdoğan, 51 kiloda Tuğçe Sezer, 57 kilo Vedat Uruc, 54 kiloda Selim Yıldırım

Bronz: 48 kiloda RumeysaBurulay, 54 kiloda Meltem Baş, 75 kiloda Tahir Özlü, 81 kiloda Turgut Kocakaya, 60 kiloda Eren Ali Aydın, 51 kilo bayanlarda Tuğçe Sezer

Dünya MuayThai Şampiyonasına katılan milli takım kafilesi Cuma günü Türkiye’ye dönecek.
Kaynak: cha